Londra Kırtasiye Günlüğü: Slightly Foxed Bookshop

Londra’da South Kensington Bölgesinde Gloucester Road’da kalıyoruz. Londra sokakları kalabalık mı kalabalık! Bu sene leyleği havada gördüğümü kabul ediyorum. Gezmek için en ufak bir fırsatı kaçırmamaya çalışıyorum. Bazıları yediğinden, içtiğinden zevk alıyor; bizim çekirdek aile karnını doyurmaktan çok sokak arşınlamayı seviyor. Bana kahve, çay şart, oğlanın tercihi şeftalili ice tea’den şaşmıyor. Şimdi bir de mango-ananas karışımı olan soğuk çay var ki, şeftalili olanını tahttan indireceğe benzer.

Akşamım bir saatinde yemek yiyecek bir yer ararken otelin yakın bölgesinde gezinip duruyoruz. Şehrin her tarafında Starbucks’lar, Paul Kafe’ler, dilediğiniz çeşitlikte sandviçler, meyveler bulabileceğiniz Pret A Manger salonları mevcut. Londra ölçütlerinde atıştırmalık ucuz yiyecekler ve kahvaltılıklar burada. Starbucks’ı seven var, sevmeyen var ama tüm dükkanlarında ücretsiz servis edilen internet hizmeti bile benim bu kahve dükkanını sevmem için yeterli; kaldi ki ben kahvelerini de çok severek yudumluyorum. Hatta bir de bu işi yapmama rağmen çantama kupalarını atıp buralara kadar getiriyorum.

Kahveydi, kahvaltıydı derken buralara kadar geldim; şimdi Londra’da çok sevdiğim kitapçıya geliyorum. Küçük, elegant ama çok havalı bence…

Karşınızda Slightly Foxed Bookshop…

 

 

 

Kitabevinde eski baskılı klasikleri, özenle seçilmiş yeni baskılı kitapları, gezi kitaplarını ve ”edebi hediyeler” başlığı altında çok zevkle hazırlanmış kupaları, bez çantaları bulmak mümkün.
Sizce hangi kupa çantama düşmüştür?

Bu sevimli kitapçının adresine gelecek olursak: 123 Gloucester Road London, SW7 4TE
http://foxedbooks.com/

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

Londra Kırtasiye Günlüğü: Slightly Foxed Bookshop” yazısında 3 düşünce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir