Viyana Günlüğü 5- Hotel Sacher ve Sachertorte!

 

 

Viyana’da bir de Cafe Sacher fırtınası esiyor. Hotel Sacher‘in kafesi olmakta kendisi. Diğer her kafede olduğu gibi burada da yer bulmak ciddi bir mesele haline geliyor. Çocuklarla beraber kalkıp Viyana’ya geldiğimiz için büyük bir utanç içindeyiz. Allah’tan I-pad denen illet sebebiyle oturduğumuz her yerde kafalarının teknolojiden kaldırmadan yaşıyorlar. Ne yazık ki bedenlerini görünmez kılamıyoruz.
Anlaşılan bu şehirde, hayata yön veren kişiler garsonlardan oluşuyor. İki masa bulup, Sachertorte’yi bir de burada yiyip, nihai kararımızı vereceğiz diye, garsonların gözüne girmeye çalışıyoruz. Kocaman kocaman gülümseyip, yanımızdaki çocuklar bizim değilmiş gibi davranıyoruz.
Hotel Sacher’in kafe olarak kullanılan bölümü insanın gözünü alıyor; ya da gördüğümüz davranışlardan sonra, burada oturup pasta yiyebilmek her insan evladının sahip olamayacağı bir ayrıcalık gibi gözüküyor. Oğlanlar neye tanıklık ettiklerinin farkında değiller, onlar Starbucks’a gidip oturmak istiyorlar.
Kocaman, ihtişamlı avizeler sarkıyor tavandan. Duvar kağıdıyla kaplı duvarların üzerinde mekanı daha büyük gösteren aynalar var. Fotoğraf çekeceğim çekmesine ama korkuyorum valla. Kolumuzdan tuttukları gibi atmasınlar bizi dışarı!
Tatlıya gelince, efenim bana soracak olursanız burada yediğimiz Sachertorte, Demel’de yediğimizden daha güzel; ama yine dayanamayıp sipariş verdiğim Apfelstruel sınıfta kalıyor. Damağımda hâlâ tadı duran apfelstrudel’ler varken, hamura dönmüş tatlıyı hiç beğenmiyorum.
Apfelstrudel yemek için Demel’e, Sachertorte içinse Hotel Sacher’in kafesine gelinmeli.
Tabii, engeller aşılabilirse!

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

Viyana Günlüğü 5- Hotel Sacher ve Sachertorte!” yazısında 7 düşünce

    • özlem öztürk diyor ki:

      Düşmez mi? Evde oturup ne yapacağız sanki:) Şaka bir yana ''Lizbon'a Gece Treni'' isimli kitabı okuduktan sonra, aynı kitabın kahramanı gibi Bern'e gelip, ordan bir gece trenine atlayıp Lizbon'a gitmeyi hayal ediyorum. Okumadıysanız kitabı şiddetle tavsiye ederim; gerçi filmi de çekilmiş ama daha vizyona girmedi:)
      Sizin yolunuz buralara düştüğünde siz de haber verin.
      Sevgiler

  1. A-H diyor ki:

    Hakikaten o cekilen eziyete degdi mi? aradaki lezzet farki o kadar bariz mi diye sormadan edemiyorum :))
    Sacher'in orjinal tarifini ellerinde tutup bizden iyisi yok diye ovunuyorlar ama nedense bana oyle gelmiyor, hani ucuruyormu insani yiyince merak ettim :))

    Birde yazik yahu cocuklara, utanc icindeyiz kismini okuyunca guldum bol bol 😀 o ne oyle kraliyet ailesine takdim edilir gibi merasimler falan 🙂

    • özlem öztürk diyor ki:

      Bence Cafe Sacher'in Sachertorte'si daha güzeldi. Güzel derken daha kıvamlı olduğunu kastediyorum. Demel'de yediğim çok katıydı. Bu neden bu kadar kuru diye düşündüm. Cafe Sacher'de yediğim biraz daha ıslak bir kek hamurudan yapılmıştı. Seninde mutlaka deneyip öğrenmen gerek. Beni şaşırtan bir de fiyatlar oldu. Bu kadar güzel ve tarihş kafeler Türkiye'de olsa, ne kekleri, pastaları ne de kahveleri bu fiyata içemezsin. Düşünsene sanırım pasta 3.5 Euro idi. Bir de havaalanında Sacher'in pastası satılıyor. Belki bundan da pastanın kıvamını tahmin edebilirsin:)

      Bizi toplam 7 kişi gören garsonların suratını bir görseydin aynı utancı sende hissederdin:=)

  2. ikisatirdokturmelik diyor ki:

    Çocuksuz kadın kadına tatili şiddetle tavsiye ederim. Cok değil bir gece ıkı gündüz…
    Kocaman, upuzun geliyor insana ….
    Birde 20 sene evvelki halin oluyorsun , ucundan azıcık:))))
    Ben buralarda yediğim tatlılarda hep bizim usulü arayanlardanım..:(

    • özlem öztürk diyor ki:

      Çocuklu tatillere yeni başladık. Artık o da gelmek istiyor. Muhtemelen bu gittiğimiz yerlere önceden rezervasyon yapsaydık, başımıza bunlar gelmeyecekti. Tabii, kafana göre gezerken pek öyle olmuyor. Kızlarla tatilin mucizesine ben de inananlardanım; ama gelmiyor bu kızlar yaaa:))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir