Yeni yolculuk düşleri!

Yaz gelince ve tatil planları  ortalığa dökülünce yüzüm güldü. Aklımızda birkaç fikir vardı ama yine de kararımızı verememiştik. Yolculuğa nereden başlasak, nerede kalsak, uçak biletlerinin fiyatları ne durumda şöyle bir bakındık. Bu sefer biraz geç kaldık, kabul ediyorum! Herkesin programını denk düşürelim, iş yerindeki durumları ayarlayalım derken vakti geçirdik.

Sonunda düşündük taşındık. Bilet fiyatlarına göz attık. Biraz yolumuzu uzatacak olsak da Roma’ya uçmaya karar verdik.  Hem Roma’yı yeniden görmek istedik, hem de Kuzey bu şehri de tanısın dedik. Seçimimizi Roma’dan yana kullanmamızın bir diğer sebebi de havaalanı yüzünden oldu. Sabiha Gökçen Havalimanı, Atatürk Havalimanı kadar havalı olmasa da evimize en yakın olanı. Yarım saatte ulaşım kolaylığını göz ardı edemedik.

Roma’da çay severler için tarihi bir mekan!

Planlar şekil bulmaya başlayınca, biletler alınıp, oteller ayırtılınca sanki bahar da geldi. Yıllardır merak ettiğim ve bir gün giderim dediğim Amalfi Kıyıları‘na yolcululuğumuz sonunda plan dahiline alındı. Roma’da üç gece konaklayıp, şehrin kalabalığına karışacağız. İspanyol Merdivenleri’nde oturup, Keats’in Müze Evi‘ni gezdireceğim Kuzey’e. Babington Çay Evi‘nde kendime çay ısmarlama sözü verdim . Kahvemi tatlımla beraber Cafe Greco‘da yudumlayacağım. Bir de daha önce gezme şansım olmadığı  (Boboli Gardens) Boboli Bahçeleri‘ni bu sefer gezmeye niyetliyim.

Postacı ve Yetenekli Bay Ripley filmlerinin çekildiği ada: Procida

Sonra bir trene atlayıp Napoli.
Bu şehirde kalmayacağız. ”Aman uzak durun!” söylemleri, eşyalarınıza sahip olun uyarıları, gidenlerin ”sokaklar çöplerden geçilmiyordu” cümleleri aklımda. Biraz bu saydıklarım, biraz da Amalfi’ye erken ulaşma düşü yüzünden Napoli’de pizza yiyip, meşhur tatlılarını deneyeceğiz. Sonra da bir deniz otobüsüne atlayıp, yarım saat uzaklıktaki Procida Adası‘na gideceğiz.
Postacı ve Yetenekli Bay Ripley filmlerinin geçtiği adada bir gece konaklayacağız. Ne yazık ki geç kalmamız sebebiyle iki gecelik yer bulamadık.

Sırada Amalfi Kıyıları var!

Procida Adası‘nı keşfetmenin peşinde Amalfi Sahilleri var.
Sırasıyla Salerno, Ravello, Amalfi, Praiano, Positano ve Sorrento.
Bu seyahatimizde araba kiralamayacağız; otobüsle yolculuk yapacağız. Okuduğumuz birçok yazıda yolların çok dar olduğu ve otopark sorunu olduğu yazıyordu. Bu durumda her istediğimiz yerde durma, manzarayı seyretme ve fotoğraf çekme lüksünü kaybetmiş oluyoruz; bu arabayı nereye bırakacağız stresinden de kurtulmuş oluyoruz.
Şimdi soru şu: Bilenler bana cevap verirse çok mutu olurum.
Pompei’ye gitmeli miyiz?
Amalfi Kıyıları‘nda üç gecemizi Amalfi’de, iki gecemizi de Positano‘da geçireceğiz.
Tatilimizin ilk kısmı planlandı bile.
Şimdi Baltık Başkentleri‘ne olacak ikinci yolculuğumuzu planlıyoruz: Vilnius, Riga ve Talin.
Bilenler bilmeyenlere anlatsın lütfen 🙂 Nerelere gidelim, nerelerde yiyelim?

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

Yeni yolculuk düşleri!” yazısında 4 düşünce

  1. Gamze Esra Ersöz diyor ki:

    Merhaba Özlemcim;
    Ben 2012 yılında Roma, Floransa ve Vendik'i içeren bir İtalya turu yapmıştım.Bu turda Napoli'ye de gittim.Öcelikle Napoli hakkında söylenen sokakları çöp götürüyor, hırsızlığa dikkat lafları biraz abartı. Tabi ki önlem almak gerekiyor ama ben rahatça dolaşabilmiştim.Pompe'i ye gelecek olursak Napoli ile birbirlerine çok yakınlar.Pompei çok çok büyük bir antik şehir.Bizim Efes'in bir kaç misli olarak görebiliriz. Antik şehirden başka bri şey yok Pompei'de. Ancak çok çok geçmişe ziyaret etmeyi seviyorsan gezebilirsin.Ben antik şehir gezilerinden zevk aldığım için gittim.Orada yüzlerce yıl önceki yaşam tarzına, lavların insanlara ulaştığı zamanki anlara tanıklık ettim.Ben iyiki gittim diyorum ancak tabi ki tercih senin.Sanırım çok yazdım 🙂 Diğer gezeceğin yerlerin yazılarını ..vs bekliyorum. Bu arada bizim de planımızda Baltıklar var 🙂

    • özlem öztürk diyor ki:

      Napoli'den pek de korkuyor değilim 🙂 Geçen hafta İtalyan müşteriler vardı. Kesinlikle dikkat edin, boynunuzda asılı fotoğraf makineleriyle falan gezmeye kalkmayın dediler. 🙂 Pompei'yi merak ediyorum aslında. Tek sıkıntım oraya da gidersek Napoli'ye hiç vakit kalmaz diye. Yazdıkların çok aydınlatıcı oldu. Sanırım spontan takılıp, zaman yetecek mi diye bakmak. Vaktimiz kalırsa mutlaka gideriz diye düşünüyorum. Baltıklara sizden önce gidersek bilgi veririm buradan 🙂 Ya da mail atarım. Bilgiler için teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir