Liste 44- Ruhunuzu ısıtan kelimelerin listesini yapın.

52 Liste Projesi

Liste 44- Ruhunuzu ısıtan kelimelerin listesini yapın.

  • Anne

Arada sırada, “Off çocuğum ne var? Beş dakika da anne demeden dur!” desem de içimi sımsıcak yapan en baş kelimelerden biri anne. Allah, bu kelimeyi duymanın eksikliğini vermesin diyorum her zaman. Oğlumun sesinin tonu bile bambaşka geliyor anne derken. Gerçi şu günlerde o bayıldığım ses bir hayli kalın çıksa da, Kuzey olmadı mı evimizin tadı tuzu eksik. Bu arada, “teyze”yi de seviyorum. Bu da bambaşka bir keyif. Allahım, yaş almanın (farkındaysanız yaşlanma kelimesini kullanmadım) güzel yanları var aslında. Ve bu yumurcakların sarılması yok mu, hayatta hiçbir şeye değişilmez.

Annesinin kuzusu…
  • Kitapçı

Tartışmasız! Seviyorum kitapçı gezmeyi. Üstümdeki tüm stresi alıyor kitapçıların içinde gezinmek, bakınmak, okuyamayacağımı bile bile bunca kitap almak. Herkesin kötü bir alışkanlığı var. Benimki de evin her köşesine kitap yığmak. Selçuk’a kızdığım zamanlarda en çok kitapçıya gidip gönlümü almak için seveceğim bir kitabı araması ve bulması hoşuma gidiyor. Benim için birinin kitap alması çok heyecan verici ve çok romantik geliyor. Belki ilerde küçük bir kitapçım olur, ne dersiniz? Hem gelene gidene de çay ikram ederim. Hayali bile güzel yahu.

  • Paris

Adını duyunca ruhum kanatlanıyor, içimde kelebekler uçuşuyor, derinden bir ahhh! çekiyorum. Paris, benim her şeyim. Sokakları, kafelerin önündeki terasları, edebiyatçıları, parkları, müzeleri, mezarlıkları, hatta çekilmez Fransızlarıyla ait olduğum yer, evim… Çok iddialı konuştum yine. Şu Kuzey’i bir ikna etsem bi’ Fransız üniversitesinde okumaya, peşinden ver elini Fransa. O zaman kafelerinde oturup bir türlü yazamadığım kitabı yazacağım sonunda. Size durmadan Paris’ten bildireceğim. Seyahate Paris’e geleceklere havanın durumunu, nasıl giyinmeleri gerektiğini falan haber vereceğim. O derece yani. Hadi, hep beraber evrene bir mesaj yayalım da, ben bavulu hazırlamaya başlayayım.

Paris, hayallerimin şehri!
  • Seyahat

Eee, seyahat dedin mi bizim evde akan sular durur. Bavulu dolaptan kaptığım gibi hemen yola düşerim. Bana böyle şeylerle gelin diyorum hep: “Hadi tatile gidelim, birkaç gün bir yerlere kaçalım mı, sen çok yoruldun hadi gidelim.” Bazen blogu açmamın tek sebebinin sadece bir kişiye mi ulaşmak olduğunu soruyorum kendime. Okuyorsun değil mi yazdıklarımı? Efendim! Duyamadım. 🙂

  • Romantik komedi

Vallahi romantik komedi tam olarak ne demektir bilmiyorum ama seyretmeyi çok seviyorum. Hadi bir film seyredelim dendi mi evde, romantik komedi olsun istiyorum. En sonunda da bir öpüşme sahnesi olsun lütfen. Öpüşmekten güzel şey var mı yahu? İnsanlar sevsin birbirini, sarılsın, konuşsun, dost olsun. Bizimkiler bu romantik komedilerin sonunda benim yüzüme bakmak yerine filme baksalar daha mutlu olacağım; zira filmin en keyif aldığım yerinin tadını kaçırıyorlar. Sırf bu yüzden Meg Ryan, Julia Roberts, Tom Hanks, Kate Hudson’ı falan arkadaşım zannediyorum. Ah, olsa da şöyle güzel bir romantik komedi, seyretsek ağız tadıyla. Ne olur sanki?

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

Liste 44- Ruhunuzu ısıtan kelimelerin listesini yapın.” yazısında 14 düşünce

  1. Oytunla Hayat diyor ki:

    Anneee ve o kalın ses bizim evin de şu aralar vazgeçilmezi :)) Sabah sabah aneeaaa demiyor mu geriliyorum ama olsun dimi 😉

    Seyahat, çiçekler, baykuş aşkım benim içimi ısıtanlarım ♥

    Keyifli günler diliyorum ♥

    • özlem öztürk diyor ki:

      Ben de sana keyifli bir gün dilerim, biraz geç olsa da. Dün sabah belimi incittim. Ondan beri bakamadım bloga. İşe gidince burayı unutuyorum. Eve gelince milyon tane iş oluyor. "Anne!" diye seslenen adam bunlardan biri. Sağlıklı olsunlar da.
      Anne diye bağrılan günlerimiz eksik olmasın hayatımızdan :=)

    • özlem öztürk diyor ki:

      Hoşgeldin Özlemcim. Sahiden ihmal ettik buraları. Elimden geleni yapıyorum gerçi burada olabilmek, bir şeyler paylaşabilmek için. Bu sene bloga yazı koymak açısından en verimli yılım 🙂 Yuppi bana 🙂

    • özlem öztürk diyor ki:

      Ah! Yazdığın kelimeler de benim içimi ısıttı şimdi. Trenleri nasıl atlarım diye düşündüm bir de. Kışın belki de en güzel yanı, evde kalıp battaniye ve kitap ikilisine sığınmak olabilir. 🙂 Bir de çay elbette.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir