Miami ve Orlando’ya nasıl gidilir?

Miami ve Orlando’ya nasıl gidilir? Miami’den Orlando’ya nasıl ulaşılır? Araba kiralamak mümkün mü? Amerika’da araba kullanmak kolay mı?

Bu sene sömestir tatilimizi Miami ve Orlando’da geçirmeye karar verdik. Kuzey uzun zamandır oyun parklarına gitmek istiyordu. Bizse oyunların çoğuna katılabileceği bir yaşa gelsin istiyorduk. Sonunda gitsek mi gitmesek mi diye düşünürken kararımızı netleştirdik ve biletlerimizi almak için araştırmaya başladık. Oyun parkına gitmek için heyecanlanan evin erkeklerine tek bir şart öne sürdüm: Seyahatin tüm ayrıntılarıyla ilgilenirdim ama bunun karşılığında seyahatimizin iki gecesini de Key West’e ayıracaktık.

Dünyanın bir ucuna gitmişken, Hemingway’in evinin olduğu ve ikinci karısı Pauline Pfeiffer’la birlikte hayatının on senesini geçirdiği bu adaya gitmeden dönmem dedim.

Miami ve Orlando’ya nasıl gidilir? Uçak biletlerini nereden alsak?

Uçak biletlerimiz için ilk tercihimiz harcanmayı bekleyen bolca milimizin olduğu THY idi. Ne yazık ki THY, Miami’ye direkt uçmuyor. Direkt olarak uçmadığı gibi de Türk Hava Yolları’nın call center’ında çalışanlar, bilet almak isteyenleri Air Canada ile birlikte yaptıkları bir uçuşa yönlendiriyor. Açıkçası bu hiç anlamlı bir seçenek değil. Varış noktanızı geçip, sonra bir daha geriye uçmak yorucu bir seçenek. Bileti aldıktan sonra sizi başka bir sürpriz daha bekliyor: Kanada vizesi almak. Telefon başındaki arkadaşlar biletinizi almadan önce size bu küçük bilgiyi vermiyorlar.

Geçen senelerde aynı destinasyona Air Canada ile uçan arkadaşlarımız olduğu için bizim vize almamız gerektiğinden haberimiz vardı. O yüzden Air Canada seçeneğini hemen eledik. İnternetten yaptığımız araştırmalarda da bize en mantıklı gelen seçenek Lufthansa ile uçmak oldu. Millerimiz olmasına rağmen, THY’nin internet sitesinden biletlerimizi alamadık. THY’nin bürosuna gittiğimizde de millerimizi kullanabileceğimiz herhangi bir uçuş seçeneği bulamadık. Ya gidişte mille satılan koltuk yoktu ya da dönüşte. Shop and Miles millerimizi biz bugüne kadar sadece Uzakdoğu uçuşlarında kullanabildik.

Önemli Not: Bu yazı yazıldıktan yıllar sonra THY Miami uçuşlarını başlattı. O yüzden THY’den bilet direkt uçuş imkanına bir göz gezdirin.

Elimizdeki seçenekleri değerlendirip en ucuz bileti nasıl alabileceğimizin yollarını değerlendirdik ve en sonunda şöyle bir yol bulduk. Akbank’ın Wings kartında biriken millerle bir bilet aldık. Wings’le alınan biletlerde bilet parası millere dönüştürüldüğü için herhangi bir sıkıntı yok. Üstelik Shop and Miles gibi neredeyse bilet fiyatına yakın bir havaalanı vergisi almıyorlar. İkinci biletimizi (Kuzey’in bileti) Teb-Bonus katında biriken millerimizle aldık. Eğer Platinium kartınız varsa biriken bonusunuzu üç ile çarpıyorlar. İkinci bileti de bu kartla hallettikten sonra geriye tek bir bilet kalmıştı. Bunu da ne yazık ki biletin parasını ödeyerek satın aldık. Böylece yolculuğun başında cebimizden 2000 TL tutarında bir para çıkmış oldu.

Kendime Not: Bu yazıyı editlerken resmen acı çekiyorum. Daha önce kredi kartlarımızda böyle çok mil kazanabilmemize gerçekten inanamıyorum. Seyahat etmek için sadece hayal eder, ardından hayalimizin peşinden giderdik. Ne yazık ki artık mille bir seyahati hayal etmek pek de kolay değil. Üstüne üstlük paramızın değeri ve ülkemizdeki ekonomik kriz seyahat etmekle ilgili hayallerimizi bile elimizden alıyor.

Miami- Orlando ve Key West için kaç gün gerekli? Nerede kaç gün kalmalıyız?

Seyahatin en önemli ayrıntılarından biri de bu konuydu. Daha önce Miami’ye gitmiş eşe dosta danıştık, internet sitelerinden araştırma yaptık, en sonunda da kendi keyif alanlarımızı düşünerek bir yol haritası çıkardık. Miami’ye 4 gece, Key West’e 2 gece, Orlando’da 4 gece ayırdık.

Ayırdığımız vakit seyahat için yeterli geldi mi?

Miami ve Orlando’ya nasıl gidilir? Seyahatin Miami ayağı…

Miami Gezi Notları
Miami Gezi Notları

Gidip gördükten sonra Miami’nin benim şehrim olmadığına karar verdim. Her gezi yazısı, ”mutlaka gidin!” cümlesiyle bitmemeli bence. Amerika’nın gittiğim bazı şehirleri için de aynı şeyi düşünüyorum. Los Angeles da benim için böyle bir hayal kırıklığı olmuştu. Ben seyahatlerimin ilk gününü geziye dahil etmiyorum. İlk gün yol yorgunluğu, şehre ilk kez gelmiş olmanın şaşkınlığı ile geçip gidiyor. Uçakta geçirilen uzun saatler ve saat farklılıkları da ayrı bir yorgunluk sebebi. Bu sebeple Miami’yi gezmek için ayırdığımız süre bize tamamıyla yetti.

Miami’de hava daha güzel olsaydı belki okyanus kenarında güneşlenmek ve okyanus suyuyla yıkanmak için bir gün ayırabilirdik. Bizim gittiğimiz dönemde hava serindi. Yağışsız, hafif montlarla gezilen, zaman zaman rüzgârın kendisini ciddi ciddi hissettirdiği bir zamanı hayal edin. İşte böyle bir havada Miami’deydik. Okyanusun önündeki geniş kumsal martılara kalmıştı. Şehir, sıcak havalarda olduğundan daha sakindi. Kalabalıkları çok sevmeyen benim için doğru zamandı. Hava birazcık daha sıcak olsaydı daha da güzel olurdu.
Bu durumda Miami’de kaldığımız dört gecenin üç geceye ile indirilebileceğini düşünüyorum.

Miami ve Orlando’ya nasıl gidilir? Seyahatin Key West ayağı…

Key West
Key West

Seyahatin benim açımdan en güzel kısmı. Miami’den araba kiralayarak gittiğimiz Amerika’nın en güney ucu. Key West’ten Küba sadece 90 mil. Miami’den Key West’te 3.5- 4 saatte gittik. Yolun zor bir yanı yok, herkes kurallara uyduğu için yolda herhangi bir sıkıntı çekmiyorsunuz. Yolun büyük bir kısmında hız sınırı var ve sürücüler de bu kurala uyuyor. Siz de trafiğin akışı içinde yol alıyorsunuz.

GPS olmadan yola çıkmak çok akıllıca değil. Biz GPS’nin rahatlığını diğer seyahatlerimizde de yaşadığımız için bu konforumuzdan vazgeçmedik. Gidecek olanlara da GPS kullanmalarını kesinlikle tavsiye ederim.

Yine, yeni bir not: İnternet çağındayız. Artık hepimizin telefonu birer GPS.

Key West için de iki gece yeterli. Ben buradan büyülendim, aşık oldum. Tüm seyahatimiz boyunca, ”İyi ki buraya gelmişiz!” diyerek sevindiğim, mutluluktan havaya uçtuğum, sokaklarında çıplak ayakla dolaştığım bölüm. Tekrar gitmek için neler yaparım.

Miami ve Orlando’ya nasıl gidilir? Seyahatin Orlando ayağı…

Biz sabah 10.30 gibi Key West’ten çıkıp, Orlando’ya gitmek için yola düştük. 3 saatte Miami’ye varıp, oradan da bir 3 saat daha yol aldık. Toplamda altı saat ya da biraz daha fazla zaman harcadık. Aralarda durup yemek yedik, kahve içtik. Orlando’ya vardığımızda akşam olmuştu.

O gün oyun parkları kapandığı için parkın restoranlara ayrılan ve ”City Walk” denen kısmında yemeğimizi yedik. Sadece Universal Studio’larına üç günlük bilet almıştık. Parklardan parklara koşmak istemediğimiz için böyle bir karar verdik. İki gün içinde parkların içindeki tüm oyunlara bindik. (Roller Coaster’lar hariç) Fazlasıyla süre bize yetti. Bu durumda Universal Stüdyo’ları için Hızlı Geçiş biletleriniz de varsa, iki gün yeterli, üçüncü gün keyifle ortalıkta dolaşmaya ve beğendiğiniz aletlere yeniden binmenize yarıyor. Disney ve diğer parklara gitmek isteyenler için bizim buraya ayırdığımız süre yeterli gelmeyecektir. İki gün daha eklemekte fayda var.

Miami ve Orlando ve hatta diğer Amerika seyahatlerimiz okumak isteyenler BURAYA bir tık lütfen!

Kaldığımız, bana rüya gibi gelen oteller için de BURAYA buyrunuz.

 

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

Miami ve Orlando’ya nasıl gidilir?” yazısında bir düşünce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir