Miami- Orlando ve Key West’te nerede kalınır?

Miami Orlando gezimizi planlarken nerede kalacağımızı ve oralarda ne yapacağımızı uzun uzun planladım.

Benim için bu geziye çıkarken blogların yazdığı notlar çok önemliydi. Yazılanların hemen hepsini okudum, Türkçe yazan bloggerların dışında yazılan çoğu yazıya da göz gezdirdim. İnsan tek başına bir yere gitmek istiyorsa yazılanlar gerçekten çok önem taşıyor. En çok Orlando kısmında oyalandım. Oyun parklarındaki oyunların cinsini öğrenmek için stüdyoların oyunlarla ilgili açıklamalarına göz gezdirdim. Ben roller coaster’lardan hoşlanmıyorum. Kuzey’le birlikte bir kez yaşadığımız roller-coaster tecrübesi de yeterli geldiği için çocuğuma bir daha aynı tecrübeyi yaşatmak istemedim.

Yola düşerken kafamda bir sürü soru vardı. Şimdiye kadar yazmadığım bir şekilde Amerika notlarını toparlıyorum çünkü benim internette aradığım soruların cevabını burada yazmak istiyorum.

Miami Orlando Notları – Amerika seyahatimiz boyunca araba kiralamalı mıyız?

Amerika’da (New York hariç) rahat bir şekilde gezmek, ulaşmak istediğiniz yerlere kolayca ulaşmak istiyorsanız kesinlikle araba kiralamak gerekiyor. Birçok yer birbirinden çok uzak noktalarda. Ne yazık ki toplu taşıma sistemleri de çalışmıyor. Miami’de şehrin başka bir bölümüne gitmek için 1.30 saat otobüs bekledik.  Biz şöyle yaptık. Miami’de araba kiralamadık. Gitmek istediğimiz birkaç yer vardı, onlar için de otobüs ya da taksi kullanırız diye düşündük; otobüs kullanarak vaktimizi, taksi kullanarak da paramızı lüzumsuzca harcadık. Miami’den Key West’e giderken araba kiralamayı tercih ettik. Key West’e giden yol çok güzel. Araba kiralayarak hem güzel bir sürüş keyfi yaşanabilir, hem de istenilen yerlerde durup kahve molası verilebilir. Tatilimizin beyler açısından en güzel atraksiyonunu da burada yaptık: Bir Mustang kiraladık.

Miami Orlando Gezi Notları

Key West’te arabamız iki gün boyunca otoparkta yattı. Havanın güzel olmasından faydalanıp bir saatlik bir şehir turu yaptık sadece. Key West’e gidecekler için yine de en güzel dolaşma şekli ya yürümek ya da bisiklet sürmek.

Orlando’ya gittiğimizde ilk iş otelimize arabayı teslim etmek oldu; zira kaldığımız süre boyunca sadece oyun parkının içinde olacağımız için arabaya ihtiyacımız olmadı. Havaalanına dönüş yolunca yine otelimizden araba kiraladık ve kiraladığımız arabayı havaalanında teslim ettik. Kiraladığımız arabaların tümünde her işi kapsayan bir sigorta yaptırdık. Ekstra diye tanımlaman bu sigortanın bedeli çok ağır değil. Biz otelimizde ve havaalanında teslim seçeneklerini içerdiği için Hertz’i tercih ettik ve çok memnun olduk. Gitmeden önce bu konuyu uzun uzadıya araştırdık. Haritanın üzerinden bölgelere baktık, otel sitelerinde gezindik. Açıkçası otelleri seçerken, ”Bir daha mı geleceğiz dünyaya?” bakış açısıyla biraz kesenin ağzını açtık. Bir de oğlumuz artık büyüdü. Yatakta aramıza sıkışamıyor artık.

Miami Orlanda Gezi Notları- Miami Otelimiz

Miami’de South Beach Bölgesinde bir otel seçtik. Bunu yapmakla da çok doğru bir karar vermişiz. Downtown Bölgesi, Art Deco Bölgesine uzak bir mesafede. Bu bölgeden her gün buraya gelmek isteyenlerin araba kiralaması şart. Dediğim gibi, otobüsle ulaşım sağlamak isteyenler vakitlerini yollarda çöpe atacağından emin olarak yola çıkmalı.

Kaldığımız otelin ismi The Shepley idi. Temiz ve konforlu bir oteldi. Okyanusa çok yakın bir mesafede konumlanmıştı. Kruvasan, kahve, çay ve kahvaltılık gevrekten oluşan bir kahvaltısı vardı. Bu itirafı benden duymak çok kolay değil ama hayatımda yediğim en güzel kruvasanı burada yedim. Sabahları ikram ettikleri filtre kahve de tek kelimeyle nefisti. O kadar ki gidip adını öğrendim. Mosaic markalı bu kahve ne yazık ki marketlerde satılmıyormuş. İyi kahve yapıyorum diyen birçok kafe halt etmiş. O kadar diyorum!

Miami Orlando Seyahatimiz
Miami Orlando Seyahatimiz
Miami Otelimiz
Miami Otelimiz
Miami Otelimiz
Miami Otelimiz

Miami Orlando ardından Key West

Avalon Hotel

Hayatımda kaldığım en güzel oteller sıralamasında ilk üçe kafadan giriş yapar burası. Benim için Key West‘i masala büründüren güzelliklerden bir tanesi. İnsana kendini prenses gibi hissettiren ufacık ama çok özenli bir işletme. Küçük resepsiyonun yanındaki salonda her gün ikram ettikleri ev yapımı limonata, yine evde pişmiş bir kek ya da kurabiye, kenarda kullanıma açık kahve makinesi sunmaya çalıştıkları özenin küçük bir göstergesi. Odalar da enfesti. Yataklar çok rahattı. Odadaki taze çiçekler de mis gibi kokuyor, insana gerçekten bir adada yaşıyormuş hissini yaşatıyordu. Key West’e gidecek romantik çiftlere hiç tereddüt etmeden bu otelin ismini veririm. Yine gitsem kesinlikle bu otelde kalırım. Hemingway’in evine de sadece birkaç sokak uzaklıkta olduğumu bilmek bana ayrıca çok iyi geldi.

( Hemingway’le komşu olmanın nasıl bir duygu olacağını bir düşünün.)

Key West Otelimiz
Key West Otelimiz

Miami Orlando ve Key West – Key West’te nerede kaldık?

Hard Rock Hotel, Orlando : Daha önce Universal Studio’larına gitmiş olan bir arkadaşımın önerisi, oyun parklarının içinde yer alan bir otelde konaklamamız şeklinde olmuştu. Gerçekten çok doğru bir öneride bulunmuş. Parkın içindeki bir otelde konaklayınca shuttle’a binmek zorunda kalmıyor, acele etmeden oyun parkına ulaşıyor ve otelin konuklarına sunduğu olanaklardan yararlanabiliyorsunuz.

Biz otelin fiyatını değerlendirirken bu seçenekleri de göz önünde bulundurduk. Konaklamanın yanında üç günlük limitsiz giriş bileti, Harry Potter Stüdyoları’na erken giriş hakkı, oyunlarda öncelikli sıra ve nefis iki kahvaltı satın aldık. Kalabalık düşünülecek olursa ”Fast Track” bilet uzun sıraları atlamanıza ve zaman kazanmanıza yarıyor. Kahvaltı seçeneğine gelecek olursak, Harry Potter Stüdyoları içindeki film setine uygun hazırlanmış salonlarda kahvaltı etmenin keyfi benim için anlatılmaz, yaşanır bir tecrübeydi. Kuzey’in mutluluğunu varın siz düşünün.

Otele gelecek olursak, her birimizin bildiği büyük otel zincirlerinin aynısıydı. Oyun parkının içinde olmasının dışında bizim açımızdan pek bir özelliği yoktu.

Miami Orlando’ya nasıl gitsek diye düşünüyorsanız BURAYA

Bana Miami Orlando’yu azıcık anlat diyenler BURAYA

Miami’yi merak edenler BURAYA

Miami’de nerede gezelim Özlem diyenler BURAYA

Miami’de yaşayan ünlülerine evine bir bakayım diyenler de BURAYA tıklayıversin lütfen.

 

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir