Venedik’te yapılması gereken 10 şey

1) Gitmeden önce Nedim Gürsel’in Venedik’i ve ünlü ressam aile Bellini’leri anlatan kitabı Resimli Dünya‘yı  okuyun. Her ne kadar ben Accademia’yı gezerken Bellini tablolarını barındıran 2.Salon kapalıysa da sizler benden daha şanslı olup, Bellini’lerle tanışabilir ve kitabın kahramanı Sanat Profesörü Kamil Uzman eşliğinde müzeyi gezebilirsiniz.

2) Rialto Köprüsü görülmesi gereken güzel köprülerden. Hemen bitiminde pazar kuruluyor. Köprünün üzerinden gün batımını seyredin, yavaş yavaş sular altına gömülen şehre bir kez daha hayran kalın. En güzel fotoğraflar için zaman sabahın erken saatleri.

3) Grand Canal (Büyük Kanal) üzerinde sadece üç tane köprü var. Karşı tarafa geçmek isterseniz bu üç köprüyü kullanmak zorunda olduğunuzu unutmayın.

4)  Murano Adası’na gitmeyi düşünüyorsanız San Marco Meydanı’ndan vaporettoya bindiğiniz takdirde sizi bir saatlik uzun bir yolculuk bekliyor. Bunun yerine Merkez Tren İstasyonu’na kadar güzel bir yürüyüş yapabilir ve istasyonun önünden DM (direct murano) diye adlandırılan hatla direkt olarak adaya geçebilirsiniz. Hediyesi 6.5 euro 🙂

5) Santa Lucia Tren İstasyonu’ndan Rialto Köprüsüne doğru giden yol üzerinde Rio Tera San Leonardo’yu izlereyek Strada Nova’ya kadar yürüyün. Böylece yerel halkın arasına karışarak alışveriş yaptıkları marketlerde peynir tadabilir, şarap alabilir, kısa bir süre için  bir Venedikli olabilirsiniz.

6) Venedik’te hiç araba olmamasının keyfini doyasıya yaşayın. Sessizliği dinleyin.

7)  Tüm kitaplarda yazdığı gibi Venedik’te kaybolun. Korkmayın asla gerçekten kaybolmuyorsunuz 🙂

8)  İşte bu seçenek tam benlik 🙂 Muhteşem bir deniz ürünleri tabağı var. Deneyin. Çook ama çoook güzel. Midyeler, kalamarlar, karidesler…..

9)  Rialto Köprüsünün hemen ayağındaki kafede kahve içip,Venedik’in keyfini çıkartın. Çilekli harika bir turtaları var.

10) Bir de unutmadan San Marco Meydanı’nda güvercinlere yem verdiniz değil mi? Şimdi canlı klasik müzik eşliğinde Venedik’in en eski kafelerinden biri olan Caffe Florian‘da kahve içme ve tiramisu yeme vakti. Kafe pahalı. Dinlediğiniz müzik için de ekstradan para ödüyorsunuz. Yine de tiramisu şimdiye kadar yediğim en güzel tiramisu.

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir