BARSELONA 7- Barselona’nın Saklı Kalmış Hazinesi: Plaza de San Felipe Neri

İstanbul’da neyin eksikliğini hissediyorsun diye bir soru sorsalardı bana, meydanlar derdim: Sürpriz, küçük meydanlar!

 

Etrafını saran binaların alt katına kurulmuş kafeler: Bir bakışı paylaşan liseli öğrenciler, eve gitmeden önce yakın bir arkadaşla yapılan kısa sohbetler, işte karşılaştığımız sıkıntıları unutturan bir kahve içimi ferah nefesler…
Barselona’da bolca oturup, soluklandığım meydanları yakında sıralayacağım size. Ama öncelikle benden sonda şehre uğrayan tüm arkadaşlarıma ”mutlaka gidin!” dediğim küçük bir meydandan bahsetmek istiyorum
Hep bahsettiğim, okuduğum Rüzgârın Gölgesi kitabında anlatılıyor bu küçük meydan.













Plaza de San Felipe Neri, Barri Gotic denilen Eski Şehrin sınırları içinde gizlenmiş. Kitapta altını çizip, ”Buraya gideceğim ben!” demeseydim büyük ihtimalle önünden geçtiğim sokağın sonuna kadar yürümez, bu meydanı ve taşıdığı izleri fark etmeden kendi şehrime geri dönerdim.
Her şehre doymak için kaç kez gitmek gerekiyor acaba?
Plaza de San Felipe Neri, Barselona‘da gözlerden gizlenmeyi başarmış, sessiz meydanlardan biri. Bu seyahatimde beni en çok etkileyen yer!
Gotik Bölge’nin dar sokakları arasında keşfedilmeyi bekleyen Plaza de San Felipe Neri, aslında Barselona Katedrali’nin hemen arkasında.

 

 

 

Meydanda 18.yüzyılın ortalarında yapılan San Felipe Neri Kilisesi bulunuyor. Kilisenin cephesine asılı aydınlatmalar geceleri meydanı Ortaçağ’a taşıyor, sabahın ilk ışıklarıyla beraber de yaşadığımız yüzyıla geri getiriyor.
Hâlâ yaşamayı sürdüren başka bir gerçek daha var: İspanya İç Savaşı sırasında atılan kurşunların deliklerini üstünde taşıyan kilise duvarları.
P.S Woody Allen bu meydanı ”Vicky, Cristina, Barselona” filminde bir kafeye mekan olarak kullanmış. Şimdilik bu meydanda bir kafe yok. Bu gizli köşe tam olmasını istediğim gibi sessiz, dingin ve halinden oldukça memnun!

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

BARSELONA 7- Barselona’nın Saklı Kalmış Hazinesi: Plaza de San Felipe Neri” yazısında 3 düşünce

  1. TUĞBA'NIN DÜNYASI diyor ki:

    Çok güzel gerçekten de büyülü gibi bu meydanlar sokaklar, taşlar, binalar, parklar. Huzur dolu. Benim de çok gitmek istediğim yerlerden biri Barcelona, bakalım belki bayram da tatil olursak bir ümit:) iyi ki gitmişsin. Böyle önceden yerleri not almak müthiş oluyor. Paris'ten döndükten sonra gidemediğim yerler nasıl da içime oturmuştu hala düşününce üzülüyorum ama tabi kısa zamanlara kocaman güzel şehirleri sığdırmak çok güç oluyor. Gidip dönem dönem kalmak en güzeli bana kalırsa, sindirerek:)
    Sevgiler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir