”Toskana Güneşi”nin altında…



Yeni açılan alışveriş merkezi Akasya’daki D&R’ı çok beğendim. Yolumuz buraya düştükçe,-Kidzania sebebiyle sıklıkla düşüyor- D&R’a giriyor ve oğlum arkadaşlarıyla eğlenirken kitapçıda bol bol vakit geçiriyorum. Başka alışveriş merkezlerindeki zayıf kitap raflarına inat, burada aradığım birçok kitabı kolaylıkla bulabiliyorum. 


Frances Mayes’in ”Toskana Güneşi” isimli kitabını ise kitapçıda ilk gören ne yazık ki ben olmadım. Hangi kitapları okumayı sevdiğimi benden daha iyi bilen kocam, kitabı elime tutuşturdu. Her zaman en iyi kitabı bulmakla övünür zaten!


Daha önce gezdiğim gördüğüm, büyüsünden kurtulamadığım yerleri anlatması açısından kitap benim için bulunmaz nimet. Yapacak çok işimin olmasından, birden fazla işe el atmamdan dolayı kitap olması gerekenden daha uzun süredir elimde. Zannediyorum evren tarafından sindire sindire okumam uygun görüldü.


Öyle güzel satırlar karşılıyor ki beni kitabın sayfalarında, okumayı bırakıp rüyaya dalıyorum.
”Festina Tarde”, bir Rönesans kavramı diyor kitabın ilerleyen sayfalarından birinde Frances Mayes. Yavaşça acele etmek, anlamına geliyormuş. Tüm kitabın içinde aradığım bu cümleymiş gibi, Toskana’da ailece bir başka yeri daha görmek için duyduğumuz heyecanı kaybetmeden nasıl köy meydanlarında zamanı durdurmuşuz gibi oturduğumuzu, kimi zaman şarabımızı kimi zamanda çayımızı kahvemizi yudumladığımızı hatırlıyorum.


Altını bol bol çizdiğim, zaman zamanda defterime geçirdiğim paragraflarla içimde yazma, gezdiğim yerlere dönme isteği uyandıran bir yaşam kitabı Toskana Güneşi.


Güneşli günlerde, İtalyan yemekleri ve lezzetli şaraplarla başka bir ülkenin sessiz köylerinde geçen hikâyeyi yavaşça acele etmeden okuyorum.

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

”Toskana Güneşi”nin altında…” yazısında 11 düşünce

  1. Adsız diyor ki:

    Harika bende yorumunu bekliyordum hemen bugün öğlen alıyorum ve okumaya başlıyorum Yorumun için teşekkürler. BArselona ile ilgili yazını heyecanla bekliyorum.Ayrıca İspanya öncesi okuma film ne olsa gerek?

    • özlem öztürk diyor ki:

      Kitabı seveceğine eminim; konu gezmek olunca kitabın içinde yer adı geçsin yeter:) Filmi de seyret gitmeden önce, muhtemelen seyretmişsindir zaten. Ama Barselona'yı Carlos Ruiz Zafon'un Rüzgarın Gölgesi kitabını okumadan arşınlama sakın:)))) Zafon'un ayak izlerini takip ederek bir gezi yaptık biz. Ailece çok hoşlandık bu turdan. Yazısı hazır bekliyor aslında. Bir dergiye yollayacağım önce, bakalım ne diyecekler. Ama mail adresini yollarsan bana sana yaptığımız turla ilgili yazıyı seve seve atarım:))))

    • Adsız diyor ki:

      Özür dilerim hala bloglara yazdığım yorumlarıma gelen cevapların geri bildirimini ayarlamayı bilmiyorum cevap gelmişse tekrar yazıya girince ancak görüyorum Buna hala çözemedim:((((

      Kitaba başlaıdm harika gidiyor öğle saatlerind eyemekten sonra yarım saat dışarıd aokuyorum iyi geliyor:)Filmi cortonaya gitmeden önce izledim çoook güzeldi ..Barselona için bahsettiğin kitabı haman hemen alıyorum… e-mail adresim esraer75@gmail.com Çok sevinirim çok tşk Sevgi ile

    • özlem öztürk diyor ki:

      Ben de bloglara yazdığım yorumlara gelen cevapları aynı senin yönteminle kontrol ediyorum; tabii bakmayı unutmadıysam. Geri bildirimleri almanın başka bir yolu var mı onu da bilmiyorum.:)
      Barselona ile gidilecek yerler aklıma geldiği an hemen sana yazacağım:) Sevgiler

  2. Jane diyor ki:

    Bu neeeee!!!! Toscana, ev, köy, yemek, şarap, harika kapak… Bu kavramların her biri zaten kendi kendine benim bayıldığım şeyler ve bu kitap hepsini bir araya toplamış. Muhteşem gözüküyor. Kitaplığımda okunmamış yığınla kitap olduğu ve bir süre kitap almasam iyi olur dediğim halde böyle harika eserler çıkıyor karşıma işte. Bayıldım; kapağa da, isme de. Bu yaz mutlaka okunacaklar listeme ekleyeceğim. Bu arada arkadaki defter de çok cicişmiş. 🙂

    • özlem öztürk diyor ki:

      Okunacak kitaplar dururken, yeni kitap almak benim de sorunum. Ama artık bunu düşünmüyor ve bu arsızlığımı kabul ediyorum:))) Napiyim, dayanamıyorum.
      Yazar, Cortona'da aldığı evin yapım sürecinini uzun uzun anlatıyor, haberin olsun:)
      ama güzel bir kitap, alır başını Toskana yollarına düşersin bu yaz:)

    • özlem öztürk diyor ki:

      Ben de çok sevdim. Telaşa kapılmadan acele davransak ne güzel olur değil mi? Amma velakin telaş sanki benim ikinci adım:))) Hep tatil tadında geçse hayat! ve kızarmış dondurmaya bayılırım:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir