Liste 3- Yaşadığınız en güzel anların listesini yapın

52 Liste Projesi

#Liste 3- Şimdiye kadar yaşadığınız en güzel anların listesini yapın.

Yaşadığımız en mutlu anların listesini yapmak pek de öyle kolay değilmiş. Ne tuhaftır ki insan böyle bir soru ile karşı karşıya kalınca aklına ilk önce yaşadığı en kötü zamanlar geliyor. İyiye uyum sağlayıp, hemen adapte olsak da kötü şeyler ne çok iz bırakıyor üstümüzde. Tabii, üç haftadır yapmaya çalıştığım bu listeme işinin temel amacı hayatın pozitif yanında kalmaya çalışmak.
Peki benim hayatta yaşadığım en güzel anlarım neydi?
?   Babamla yaptığımız seyahatler
 
Mutluluktan gözümden yaşlar geldiği anlar olduğunu iddia etsem de çocukluğumda babamla beraber aldığımız uzun yollar bu sorunun benim için vereceğim ilk cevabı olacaktır. Kardeşim ve ben arabanın arka koltuğuna oturur, babam önünde uzanan dümdüz yol boyunca hızla ilerlerken, arabanın açık camından az önce çiğnediğimiz sakızın küçük naylon ambalajını rüzgara karşı tutardık. Kağıt bir ileri bir geri parmaklarımın arasında pır pır ederek ilerler dururdu. Kağıdın kulağımda bıraktığı ses bugün bile kulaklarımdadır. Şimdi düşündüğümde de o görüntüyü gözlerimin önüne getiririm. Hatta bu sahne yol üzerine bir filmin girişi bile olabilir bence. Keşke ailece yolda olduğumuz o mutlu günlere tekrar dönebilsek.

Fotoğraf: Buradan

Bu seyahatlerimizden birinde İbrahim Tatlıses yeni bir albüm çıkarmıştı. Sene 1984. Tüm yol boyunca evir çevir kaseti dinlemekten içimin ezildiğini çok net hatırlıyorum. Yolculuğumuzun sonunda kardeşim de ben de Dom dom Kurşununu ezberlemiştik. Keşke şimdi yine babam olsa da yine dom dom kurşununu dinlesek diye geçiriyorum içimden.

?   Kuzey  ?
Kuzey’in aramıza katılması ile ilgili “özel tek bir spesifik anı” bulup seçemiyorum. Kucağıma aldığım ilk anın dışında bir şey onunla aramdaki. Benim bünyemde her şey garip gelişiyor zaten. Oğlumla gerçek anlamda tanışmam için de kalabalıkların aramızdan çekilmesi ve yalnız kalmamız gerekti. Her düşündüğümde onunla yaşadığım her anın hayatımdaki en güzel anlar olduğunda karar kılıyorum. Kavga ettiğimiz anlar da dahil?

 

?   Gordes’da güzel bir haber!
 
Provence’da çevre köyleri gezdiğimiz yaz. Oradan kiraladığımız bir arabayla dağ bayır geziyoruz. En lezzetli yemekleri yiyip, her gördüğümüz yerde dondurma alıyoruz. Tatilse ve yazsa istediğimiz kadar dondurma yemek serbest. Russell Crowe ile Marion Cotillard’ın oynadıkları “İyi Bir Yıl” (A Good Year) filminin çekildiği minik kasaba Gordes’dayız. Kasabanın meydanında kurulu pazar yerinde geziniyor, lavanta kokan sabunları koklayıp, el işi peçetelere bakıyoruz. Sonra telefonum çalıyor. Telefonun ucundaki ses şöyle diyor bana: Hayırlı olsun Özlem’cim. Kuzey giriş sınavını kazandı.
O telefon Kuzey’in okul hayatındaki bir perdeyi kapatıp, yeni ve başka bir perdenin açılmasına sebep oluyor. Ve benim Kuzey’in okul hayatı için hayal ettiğim şey gerçekleşmiş oluyor. Bu haber hayatımda aldığım en güzel haberlerden biridir. ?
?   Fiyordların sessizliğinde
 
Selçuk’la birlikte olduğumuz bir an. Kendimize ayırdığımız, sırtımıza sırt çantalarını atıp yola düştüğümüz bir zaman. Dünyanın en güzel tren yolculuklarından biri kabul edilen Flam Treni ile (Flamsbana) Flam kasabasına varıyoruz. Oradan da bir fiyord teknesine binerek fiyordların içinde bir yolculuğa çıkıyoruz.

O derin sessizliğin içinde öyle bir an geliyor ki kalp atışlarımı bile duyabiliyorum. Kapkara sulara bakarken tarif edemeyeceğim bir mutluluk içimi kaplıyor. Saçlarımı havalandıran bir rüzgâr esiyor. O anı tüm hayatım boyunca saklayacağıma kendi kendime söz veriyorum.

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

Liste 3- Yaşadığınız en güzel anların listesini yapın” yazısında 16 düşünce

    • özlem öztürk diyor ki:

      Canım Gamze'cim.
      Hepimizin böyle güzel anları olsun inşallah. Güzel anıları hatırlamak zor oluyor bazen. İnsan kötü ya da zor günlerini daha çok hatırlıyor. Hayatlarımın hep iyilik ve güzellikle dolu olsun inşallah. Öperim seni çook.

  1. pelinpembesi diyor ki:

    Ah özlem ne güzel babanızla gezi anılarınız var. Benim
    hiç olmadı. Çünkü ailece hiçbir yere gitmedik.Hatta yan ile bile. Babam
    çoluk çocuk gezmeyi sevmezdi, arkadaşlarıyla
    gezmiş aslında. Bir yere gitmeye karar verdiğimizde hep kavga
    çıkardı evde. Şimdi de sevmiyor. Hadi baba bu yaz annem sen ben ve pelin
    şuraya gidelim dedim geçen gün. sen anneni al götür dedi.
    onu da öyle kabul ettim yıllar sonra. insan nedense çok fazla
    değişmiyor. Mutlu anlarımı ben de yazmak istiyorm ,
    bakalım ne zaman olur..

    • özlem öztürk diyor ki:

      Buket, insan ister istemez güzel anılar inşa etmek istiyor. Seni öylesine iyi anlıyorum ki. Haklısın da babana ısrar etmekte. Çünkü belki ömrünüz boyunca böyle güzel bir seyahati yaşama şansını bir daha elde edemeyeceksiniz. Ben de senin gibi yaşamımı anılarla doldurmaktan yanayım ve seyahat bence anı yaratmanın en güzel yolu. Ya da benim bildiğim en güzel yol 🙂
      Benim annem de pek konfor alanından çıkmak istemez. Siz gidin der. Ne gerek var, der. Hadi bir yemeğe gidelim desem; ben size evde yaparım öyle yeriz der 🙂
      Mutlu anlarını yaz vallahi. Okumaktan çok keyif alırım. İnsan yazdıkça gizli kalmış, unutulmuş ne çok şey varmış onu fark ediyor. Bu arada sömestir yolculuğun nefis. Nasıl imrendim anlatamam. Seni kocaman kucaklıyorum canım.

  2. ELİF sarı diyor ki:

    O ilk maddeyi ne güzel anlatmışsın. Babanla yaptığınız yolculukları ve ne garip, bizim de babamla yaptığımız böyle bir Ankara yolculuğunda biz de hep Tatlıses dinlemiştik ve Sabuha bana o seyahatten yadigardır 🙂

    • özlem öztürk diyor ki:

      Demek ki tüm Türkiye'nin İbrahim Tatlıses'i sevdiği bir dönem olmuş. Sesi güzeldi tamam da sonradan yaptıklarıyla nefret ettirdi kendinden. Ama aynen de dediğin gibi yol hatıralarımın, yol sevgimin bir kenarına İbrahim Tatlıses bile sinmiş. Hayat ne tuhaf ve ne güzel Elif ya 🙂

  3. Çileksuyu Sibel diyor ki:

    Ne güzel bir liste Özlem ve cidden sanki sen yollara aitsin gibi…İbo mu? Öyle tanıdık geldi ki babamla yaptığımız yolculuklara:) bir de Orhan Gencebay sibel can albümü vardı bizim çok uzun yolculuklarımızda:) nice mutlu anılarınız olsun

    • özlem öztürk diyor ki:

      Geçenlerde yine böyle eskiden babalarımızın dinlediği müziklerden bahsediyorduk. Babam evde plak dinlerdi. Kocaman plakları vardı. Evdeki pikap aklıma geldi şimdi sana bunları anlatırken. Nereye gitti acaba o pikap? Anneme sorayım bi 🙂
      Neyse, konuyu dağıttım yine.
      Can Etili dinlerdi en çok babam. Bir de Belkıs Akkale. Bizim ailede daha doğrusu sülalede herkes bir enstrüman çalar. Saz çalmayanı döverler nerdeyse. Bu sülaledeki tek istisna benim ailem. Bir biz bir şey çalmıyoruz 🙂 ama kulağım tüm o müziklere çok aşinadır sırf bu yüzden 🙂

  4. Lulu's life diyor ki:

    Bu soruyu gorunce bi an durup, Alpcan yillar sonra bu soru ile karsilassa "annemle yalniz yaptigimiz ilk seyahat" der mi diye dusunup, heyecanlandim ! Nefis de bir fikir.. Simdi kendim icin 2016 listesi yapacagim… Tesekkurler !

    • özlem öztürk diyor ki:

      Der tabii, demez mi? Sanırım Kuzey 7 yaşında falandı. Arkadaşlarım ve oğullarıyla Euro Disney'e gittik sömestr tatilinde. Hava buz gibiydi elbette. (Ben gittim, sen gitme!) Tatilin Euro Disney kısmını bitirip Paris'e geçtik. Dört anne, dört çocuk. Paris'i ne çok sevdiğimi anlatıyorum zaten hep, biliyorsun. Ama Kuzay'in ilk Paris seyahatini benimle yapmış olmasının gizli sevincini hep sakladım 🙂
      Gece Paris'teki otel odasında camın kenarındaki mermer masaya oturup günlüğüme yazmaya başladım. Biraz sonra Kuzey de yanıma oturdu. Minicik elleriyle o da oturup günlüğüne yazılar yazdı. Asla unutacağım güzel anılardan biridir bu da. Kuzey de her konuştuğumuzda ne kadar eğlendiğini söyler. Ben hatırladığından biraz şüphe duysam da o kısmı fazla karıştırmıyorum.
      🙂

    • özlem öztürk diyor ki:

      Düşün ki hayat beni nerelere getirdi. 🙂
      Artık gündemi takip etmiyor, sadece yazıyorum.
      Şaka bir yana yazdıkça mutlu oluyorum. Yazacak ne çok şey varmış meğer.
      Okuduğun için çok teşekkürler tabii ki.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir