Liste 4- Yaşamakta olduğunuz hayata uygun film müzikleri yapın

52 Liste Projesi

#Liste 4- Şu anda yaşamakta olduğunuz hayata uygun film müziklerinden oluşan bir liste yapınız.

Bu haftanın listesini görünce öyle ekrana bakakaldım. Bir kere şu an itibariyle yaşadığım hayata uygun film müzikleri nasıl olur diye düşündüm. Ayrıca nasıl bir hayat yaşıyordum ki. Sabahları Kuzey’le birlikte kalkıp, onu servise bindirdikten sonra tekrar uyumamak için dirensem de genellikle tekrar yatağa dönüyorum. Hava öyle karanlık ki insanı depresyona sürüklüyor. Bu kısım için belki insanı depresyona sürükleyen bir film müziği bulabilirim. 
Sonra basit bir kahvaltı ve illa ki demlenmiş çay içiyorum. Günün en güzel kısmı burası. Demlenmiş çayın yerini hiçbir şey tutmuyor çünkü. Sonra da gün başlıyor. Ne kadar stres yapmayacağım desem de iş yerinde stressiz gün geçmiyor. 
Günün en keyifli zamanı eve dönüşümle başlıyor. Kuzey’i göreceğim için seviniyorum. Pijamalarımı giyiyorum, akşam yemeği hazırlanıyor, Selçuk geliyor. Sohbet ediyoruz. Kuzey ödevi varsa onu yapıyor.  (Genellikle pek ödevi olmuyor.) Bazen film seyrediyoruz. Bazen kitap okuyoruz. 
Benim müzik listem burada başlıyor olabilir. Hafta içi günlerde akşamları, bir de uzun hafta sonlarında. Şimdi size sevdiğim filmlerin listelerini yapacağım ama bunun sebebi yaşadığım hayata denk düşmesinden ziyade severek dinlemem olacak. 
Midnight in Paris Movie Soundtrack
Si tu vois ma mére:  Bu şarkıyla birlikte ekran kayıp giden Paris görüntüleriyle dolar ya, işte ona bayılırım. Telefonumda kayıtlı şarkılardan biridir bu şarkı ve bu filmin tüm diğer parçaları. Woody Allen ve filmlerini sevenler için Spotify’daki hazır iki listeyi kaydetmelerini şiddetle tavsiye ederim.

Closer

The Blower’s Daughter: Bu filmi seyredeli ne kadar oldu bilmiyorum. Filmin birçok sahnesini de hatırlamıyor olabilirim. Ama Naomi Watts ve o ışıl ışıl hali gözlerimin önünde. Oynadığı her filme bu kadar çok yakışan az sanatçı vardır herhalde. (Meryl Street‘i her listenin, her sanatçının, her şeyin üstünde tuttuğumu burada belirteyim. O benim için listeler üstü bir kadın çünkü.) Gelelim bu filmin benim için unutulmaz şarkısına: Damien Rice ve The Blower’s Daughter. Bu şarkı bağıra bağıra söylediğim şarkılarımın içindedir. Ve şarkının sonu, son sözleri her zaman içimi acıtır.

Dirty Dancing
She is Like the Wind: arabada giderken bu şarkı çalınca siz de benim gibi radyonun sesini yükseltiyor musunuz hemen? Ben öyle yapıyorum. Lise yıllarıma dönüyorum ve farkında bile olmadan şarkının sözleri dökülüyor dudaklarımdan. Bu filmden bir şarkı daha var elbette.
O da “The Time Of My Life”




P.S I Love You

Same Mistake: Bu film için bir istisna yapamaz mıyız peki? Ben bu filmin bütün şarkılarını seviyorum çünkü. Öncelikle en sevdiğim şarkının Same Mistake olduğunu söyleyeyim. James Blunt hiç susmadan şarkı söylemeye devam etsin. Belki kısmet olur, bir gün ben de onu dinleme şansına sahip olurum. Geçen yıl kendisi buradayken ben burada yoktum. Kadere teslim ettim kendimi. Bir gün buluşacağımızı ve onu dinlerken bağıra bağıra şarkılarına eşlik edeceğimi biliyorum. ? Evet, onu çok seviyorum.
Goodbye My Lover: Allahım, bu nasıl bir şarkıdır böyle? Filmi seyrederken ağlamamak mümkün değil. Tüm şarkılar insanın içine işliyor. Sanırım bu film yüzünden yollara düşeceğim bir gün gelecek.


Amelie
La Valse d’Amélie: Fransa ve Paris aşkımın bir göstergesi daha. Seyrettiğim en güzel filmlerden biri Amelie. Audrey Tautou her aklıma geldiğinden yüzümde güller açar benim. Sanki iyiliğin sembolü bu incecik kadınmış gibi hissederim. O yüzden bu şarkı da sevdiğim film müzikleri arasında dursun.
Comptine d’un autre été, l’aprés-midi:
Grease ?
Hopelessly devoted to You: Söylenecek sözlerin hepsi burada söylenmiş sanki. Ama yazarken ve sevdiğim bu müzikleri dinlerken anlıyorum ki ben bugünde değil dünde yaşıyorum. Sevdiğim her şarkı bana geçmiş güzel günleri, unutulmaya yüz tutanların ne kıymetli olduğunu ve ne çok özlemin kalbimizde saklı olduğunu hatırlatıyor.
Mamma Mia
Winner Takes it All:  Ancak ve ancak Meryl Streep’e saygı ve gerçekten çok sahici bir sevgi ile diyorum. Bu şarkıyı Abba elbette Meryl’den daha güzel söylüyor ama Meryl işte ?  Birazcık iltimas geçtiğim doğru! Ne yapayım? Seviyorum.
Bir sonraki listede buluşmak üzere…

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

Liste 4- Yaşamakta olduğunuz hayata uygun film müzikleri yapın” yazısında 6 düşünce

  1. ELİF sarı diyor ki:

    Günaydın:) yabancı müzik dinlemeyi tercih etmem çünkü benim için söz çok önemli; anlamam lazım ne dediğini şarkının ama senin listeni çok merak ettim, tek tek bakacağım youtubedan.

    • özlem öztürk diyor ki:

      Bak şimdi bu olmadı Elif 🙂
      Ayrı düştüğümüz bir yer oldu. Ben de öyle çok yabancı müzik dinlerim ki. Hatta bu aralar kendimi Kuzey'e ezdirmeyeyim diye onun dinlediği müzikleri dinleyip, ona yetişmeye çalışıyorum. "Aaaa, sen bunu bilmiyor musun? Çok popüler bu grup. vallahi yakıştıramadım sana!" diyip ezik muamelesi yapıyor bana. Senin birazcık daha vaktin var tabii. Türkçe müzik dinlemenin keyfini çıkar o zaman 🙂

  2. Berfin diyor ki:

    Film müziği denince ilk aklıma gelen hep ama hep "Babam ve Oğlum" film müzikleridir. CD sini bile almıştim. Bir gün Almanya'dan İsviçre'ye kendi başıma araba 6 saatlik yolculuk yapıyorum, birazda kederlerim, o cd altı kez mi, yedi kezmi başladı bitti bilmiyorum ama, 600 saat sürseydi yine aynı cd yi dinlerdim. Ve hala dinlediğimde o yolculuğum aklıma gelir. Ve hala çok severim.

    • özlem öztürk diyor ki:

      Sen söyleyince Babam ve Oğlum filmi aklıma geldi. Biz o filmi evde seyrettik Selçuk'la birlikte. Aman biz de bir ağlama Server, sorma! Ağla, ağla helak olduk. Gözlerimiz şişti. Sonra da dedik ki, iyi ki sinemada seyretmemiş, vallahi bizi atarlarmış sinemadan yeter kesin ağlamayı diye 🙂
      Amma velakin şarkıları neydi hatırlamıyorum elbet. Bir yerlerden bakayım da hatırlayayım.

  3. Çileksuyu Sibel diyor ki:

    Özlem'im ne şahane bir liste ve ne kadar benzer film zevklerimiz.Bir çoğu benim listemde de var,sanırım ben doyamadım listemi uzattım d uzattım.Benimki günün ilk dakikalarında yayında,Mutlu haftalar❤

    • özlem öztürk diyor ki:

      Sibel,
      Gelip senin listene konuk oldum hemen. Sanırım akşam tekrar yorum yazmak için geri dönececeğim. 🙂
      Benzeşen ne çok şarkımız var seninle. Ben hiç Türkçe bir şey yazmamışım. 🙂 GÜldüm azıcık kendime ama son zamanlarda pek Türkçe müzik dinlemiyorum ondan sanırım. Caz müzik en sevdiğim, forever!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir