Liste 24- İlginç davranışlarınızın listesini yapın.

52 Liste Projesi

Liste 24- İlginç davranışlarınızın listesini yapın.


Geçen haftanın listesiyle karşınızdayım. Seyahate çıkmadan önceki hafta bu yazıyı yazmayı planlamıştım. Elbette başaramadım. Yapılacak onca şeyin içinde yazı yazmam mümkün olmadı. Bir de ilginç davranışlarımın ne olduğunu tespit edemedim. Aslında belki bunu etrafımdakilere sormam gerekir ama bunca yıldan sonra tahmin ediyorum ki artık yaptığım hiçbir şey onlara da garip gelmiyordur.

Foto: Aeppol
Bu blogu mutlaka takip edin. İnsanın içini mutlulukla dolduruyor.

Aklıma gelenlerden başlayayım öyleyse. 

  • Yürürken müziği spotify’den dinlesem de hâlâ müzik cd’si alan ve müziği buradan dinlemekten hoşlanan tiplerdenim. Diyelim ki cdlerimden birinin kapağı ortadan yok oldu. Atarım arkadaşlar o cd’yi. Ortalıkta yerli yerinde durmayan, kenarı ucu kırık, defolu şeyler görmekten hiç hoşlanmam.
  • Başkalarının eşyalarını kullanmaktan hiç hoşlanmam ve kullanmam. Elimde ne varsa onunla mutluyumdur. Az olsun, öz olsun. Birinin bir eşyasını alırım da bozulur falan diye aklım çıkar. Kuzey’in kalemlerini bile kontrol ederim. Gözüme çarpan bir eşya varsa mutlaka iade ettiririm.
  • Kocamın arabası dahil olmak üzere kimsenin arabasını kullanmam. Yeni bir şeyin fark edilmesinden ödüm kopar. Bu bana çok ayıpmış gibi gelir. Sosyal medyada çantalarıyla falan poz veren insanlar üzgünüm ama çok tuhaf geliyor bana.
  • Beyaz nevresimlerden hoşlanırım. Gece uyurken pencereden falan ışık sızsın istemem. Kapkaranlık ve serin bir oda gibisi yoktur. Her gece yatmadan önce merdivenin başından salonda oturan Selçuk’a seslenirim: Gelirken bir bardak su getirsene. O da bana cevap verir: Bir dakika önce çıktın yukarı, alsaydın ya suyunu.
  • Hayatta çaysız, kahvesiz ve sütsüz yapamam. Çoğu zaman inekler olmasaydı ne yapardık diye düşünürüm.
  • Sağ tarafa yatık el yazısıyla yazarım. El yazısı dediysem öyle çocuklara şimdilerde okullarda öğretilen tür el yazısı değil ama yine de kıvrımlı, uzun harflerle. İnci gibidir yazdığım defterler. Hata yapmak, yanlış yazmak istemem. Şimdilerde kendime bu hakkı vermek için çabalıyorum. Düzeni bozmak için elimden geleni yapıyorum.
  • Sevdiğim bir kitap varsa etrafımdaki herkese alıp bir tane veririm. Ayrılmak istemediğim tek şeyse sahip olduğum kitaplarım. Bu ülkeden gitme düşüncesi ara ara beni yokladığında ilk aklıma gelen kitaplarımdan nasıl ayrılacağım sorusu. Kitapçı gezmek ve kitap almak en keyif aldığım şey. Ve kitaplığımın başına geçip de ben şu kitabı alayım denmesinden hiç hoşlanmıyorum.
  • Çocuğunun babasından (sevgili, eş, partner…) “Babamız” diye bahsedenlere sinir olurum. Eminim bu blogu okuyan birileri söylüyordur böyle şeyler. Söylemeyin arkadaşlar. Kocanız çocuğunuzun babası, sizin değil. Komik oluyor bence.
  • 6. hissimin kuvvetli olduğunu düşünüyorum. Birine ısınmadıysam ısınmıyorum. Bu arada şunu da söyleyeyim ki biraz daha sosyal bir tip olmak isterdim ama olamıyorum. İnanmadığım bir şeyi söyleyemiyor, sırf kibarlık olsun diye birkaç güzel cümle kuramıyorum. Bu özelliğimin böyle olmamasını dilerdim.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Pek de ilginç bir insan değilim görüldüğü üzere. Öyle bir tipim işte.?

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

Liste 24- İlginç davranışlarınızın listesini yapın.” yazısında 11 düşünce

  1. Berfin diyor ki:

    Herkesin vardır böyle farklı davranışları.
    Bende şöyle; mesela bir başkası işe aynı bardaktan ve çatal kaşıktan yiyemem içemem. Çocuğum bile olsa.
    Şişeyi kafama dikemem, mutlaka bardaktan içmeliyim. Çayı çay bardağında severim, su bardağında veya kupada değil. Karanlıktada uyurum, ay ay ışığının sızdığı bir odadada, hatta yazsa mevsim, açık balkon kapısından esen rüzgarda uyumayı daha çok severim.
    Muslukta veya banyoda kıl görmeye dayanamam. Nevresimler ve havlular temizlik kokmalı. Bazı evlerde havlular ekşi ekşi kokar, hiç sevmem, elimi yüzümü bir daha yıkar ve kendiliğinden kurumaya bırakırım? yada tuvalet kağıdı ile silerim..
    Birine başta ısınmıyorsam, bi daha ve bidaha şans veririm. Ama genelde olmaz.:) bazende olur ama?
    Beni dinlemeyeni sevmem. Saçmalasam bile beni can kulağı ile dinleyeni çok severim. Çünkü ben herkesi can kulağımla dinlerim, ve anlamaya çalışırım.

    Başka, günlük rutinlerimi çok severim. Onlardan birini yapamadığımda mutsuz olurum:) mesela her gün işten eve geldiğimde balkonda bir yarım saati kendime ayırmalıyım, bazen soğuk bazen sıcak bir içecek eşliğinde. Genelde soğuk olanı oluyor bu? ?

    Ha birde şu var, ben sigara içerken beni güldüreni sevmem? sigara dumanı boğazıma kaçar, ve zevk alamam. Bunu bilen ve beni çok güldüren kız kardeşim,
    Pardon, özür dilerim, sigaranı bitir öyle anlatayım o zaman, der. ? buna daha çok gülerim.
    Blog yazısı çıktı resmen. Uzattım. Kusura bakma. Ama eğlenceli bir liste olmuş. Daha önce okumuştumda, yorumu sonraya bırakmıştım..

  2. Gülşah Şahin diyor ki:

    Özlem ne güzel bir tipsin bence. 🙂
    Özellikle "babamız" demeyin satırlarını okurken gülümsedim. Düşündüm Allah'tan kullandığım bir kelime değildi. :)))
    İyi geceler öpüyorumm çoookkk seni ve kendini.

  3. baskaturlu yasamak diyor ki:

    Merhaba özlem, ilk maddenin son kısmı evet ilginç :)) hepimizde vardır ilginclikler bazılarını ben yazamam bile 🙂 bir de gerçekten bahsettiğin blog çok tatlı, yalnız başıma hayvanlarla ormanda yaşama isteği uyandırdı illüstrasyonlar ?

    • özlem öztürk diyor ki:

      Olmaz olur mu ilginçliklerimiz? Ama tıpkı gazete ya da internet haberlerindeki ilgi çekmeye yönelik başlıklar gibi geldi bu liste bana 🙂
      Hani ne kadar ilginç olabilir ki insan? Benim anlattıklarım çok mu ilginç bilemedim.
      Bana sorarsan kavunun yanında rakı olmaması daha ilginç geliyor.
      🙂
      Öperim çook

  4. ANNESİ'nin PRENSES'i diyor ki:

    Beni tanimasanda ısındın mıı acabaaa valla cok merak ttm cevabini bekliyorum 🙂

    Bende ;

    1) baska birinin yorganinda yatamam,yatagina oturamam.

    2) en sevdigim yemegin lokmasini sona bırakirim

    3) ellerimi sürekli yıkarım.Birseye deysem yine yikarim. ?

    4) elim yagliyken bardaktan cay icemem.

    5) sulu öpülmeyi hic sevmem aninda silerim ?

    Daha cok vardirda aklima gelmiyo ?

    • özlem öztürk diyor ki:

      Hahahaha 🙂 Ben de yumurta yediysem hemen kalkar dişlerimi fırçalarım. Tüm çay keyfimin içine eder yumurta olayı. Dışarıda kahvaltı ediyorsam asla yumurta yemem. Yumurtalı tabakları, çanakları tencereleri hemen sofradan kaldırırım.
      🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir