PERE LACHAİSE

Benim Pere Lachaise ile ilk karşılaşmam daha önce anlattığım gibi Mine Kırıkkanat’ın ”Paris” isimli kitabı sayesinde olmuştu. Orada karşılaştığım bir hikayeden sonra gitmek istemiş, sonra da biraz karıştırınca birçok ünlü mezara ev sahipliği yaptığını öğrenmiştim. Bizden de Ahmet Kaya ile Yılmaz Güney bu mezarlıkta bulunmaktalar. Biz eşimle beraber mezarlığı gezerken Ahmet Kaya’nın mezarı ile karşılaşmış fakat Yılmaz Güney’in mezarını aslında çok yakın olduğunu söyleseler de bulamamıştık.

    Mezarlık aynı bir açıkhava müzesi gibi…
Çok enteresan ki insan gezerken hiç sıkılmıyor, hatta nereye bakacağını şaşırarak geziyor… Burada komedinin ustası Moliere’den Edith Piaf’a, Ahmet Kaya’dan Yılmaz Güney’e, Gilbert Becaud’dan Yves Montand’a, Colette, La Fontaine, Isadora Duncan, Maria Callas gibi ünlüler var.
En çok ziyaretçi çeken mezarların başını Jim Morrison çekiyor. Kaybolan tüm ziyaretçiler de birbirlerine onun mezarını soruyor. Bu da mezarının demir parmaklıklı olmasını açıklıyor zaten… Hatta bir ara yakınları bulunan mezarlık sahipleri insanların Jim Morrison’un mezarının önünde içkileriyle alem yapmasından dolayı zedelenen mezarlarından dolayı meşhur Amerikalının mezarının taşınması için imza toplamışlar.

Bir diğer ünlü… Victor Noir… Bu mezarın başında da gruplar halinde turistler görmek mümkün… Parıldayan yerleri görüyorsunuz değil mi? 🙂 Hikayeyi anlatmış mıydım sizlere?

Bizden biri… Ahmet Kaya…


Çok ünlü biri daha… Oscar Wilde… Fotoğrafta gördükleriniz dudak izleri!

…ve Jim Morison. Ancak bu kadar yaklaşmak mümkün…

Bu kadar büyük alana yayılmış bir mezarlığı gezebilmek tabii ki mümkün değil. En mantıklı hareket daha önce söylediğim gibi mezarlıktaki ünlü mezarları gösteren haritayı 1 euro karşılığında almak …
…ya da gruplar halinde gezen rehberli turist gruplarını takip etmek:)

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

PERE LACHAİSE” yazısında 3 düşünce

  1. beste diyor ki:

    ne sade degil mi mezari jim morrison'un? Yilmaz Guney ve Ahmet Kaya'da bir gozyasi dokuldu. daha onlari yazmaya sira gelmemisti hosuma gitti burada gormek. Ben proust'la baslamistim:) sevgiler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir