Paris yine,yeni,yeniden…

Bu sefer Paris’te bulunma sebebim sevgili kocanın fuar ziyareti kontenjanından oldu. Bu fuarlar hayatımızdan eksik olmasın diye dua ediyorum her daim…Yedik, içtik, gezdik veee döndük işte…
Gitmeden önce fuarda gezilecek günlerin üstüne kendime bolca kahve ve Paris seyir günleri eklemiştim neyse ki…Yetmedi, hiç yetmez zaten ama olsun… Paris güzel şehirsin sen!
Uçağımız her zamanki gibi yine geç kalkıyor, yine yediler birkaç saatimi diye söyleniyorum içimden. Elimde Arzu Çağlan’ın güzel gezi kitabı ”Keyfe Gezer” var. Kitabın Paris ile ilgili bölümünü daha kitabı aldığım gün ortasından başlayarak hemen okumuştum. Şimdi uçakta yine aynı sayfalar üzerinde dolaşıyorum. Arzu Çağlan kitabında Paris’te kaldığı otelin banyosunun çok küçük olduğunu anlatırken, Erica Jong’un ”Önce Can” adlı kitabında Paris’te nasıl duş aldığını anlattığını aktarıyor bizlere. Daha önceki gelişlerimde de küçük Paris otel odalarına rast gelmiştim, umarım bu sefer öyle olmaz diye düşünüyorum.
Paris sana kavuşmama çok az kaldı yine! Ben gelmekten bıkmıyorum sana, acaba sen sıkılıyor musun sana olan ilgimden? Fazla ilgi, sevgi de aşık usandırır mı ne dersiniz? Champs-Elysees yakınlarında kalacağım bu sefer yine… Bizim bu cadde üzerindeki ikinci konaklamamız olacak. Aslında büyük mağazalarının tüm ihtişamıyla sergilendiği, Louis Vuitton’un büyüklüğünü bağıra bağıra ilan ettiği, her zaman mağaza önünde müşterilerin kapı önünde bekleyerek sırayla içeri alındığı bu geniş cadde, en sevdiklerim içinde de değildir benim. Belki de en çok turistin, en az Parizyenin gezindiği caddedir burası. Champs-Elysees üzerinde en sevdiğim iki mağaza Fransız müzik ve elektronik mağazası Fnac ile dünyaca ünlü meşhur Virgin mağazasıdır. Yabancı müzik cdlerini  Virgin’de her zaman Türkiye’den daha iyi fiyatlara bulmuşumdur. Film dvdleri içinde çeşitlilik açısından insanın başı dönse de, filmlerde altyazı seçeneğinde ne yazık ki fazla ingilizce seçeneği bulunmamaktadır.
Geçen geldiğimde Champs-Elysees üstündeki tüm bilbordlarda Sex and the City filminin afişleri asılıydı. Sarah Jessica Parker pembe elbisesi ve elinde yelpazesiyle bilborddan az sonra fırlayacakmış gibi gülümsemekteydi. Bakalım şimdi hangi ünlü yerleşmiş Champs-Elysees üstüne?

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir