Roma’nın kalbinde atan filmler… ”Only you” ve ”La Dolce Vita”

Roma’nın kalbinde atan filmler izleme çabalarım devam etmekte! Televizyonda şans eseri yakaladığım ”Only You” Roma seyirlik filmler sıralamamda 2. sırayı aldı. Koltuğa yayıldıkça yayılıp, daha önce de seyrettiğimi hemen anımsadığım bu filmi keyif anlarından birine dönüştürmek hiç de zor olmadı benim için. Robert Downey Jr.’ı hep sevmişimdir zaten; lakin pek bir toy geldi gözüme. Roma sokaklarında uyanıklık yapmaktan daha çok, kaybolur gider modundaydı ya, olsun! Bütün yollar Roma’ya çıkıyor nasıl olsa, döner dolaşır bir çeşmenin önüne düşerdi elbet!
1994 yapımı bu filmde RObert Downey ile Marisa Tomei beraber oynamışlar. Roma sokaklarında uzunca bir süre gezindikten sonra, hızlarını alamayıp bir de Positano’ya kadar direksiyon salladılar. Bir tarafı uçurum olan dağın tepesine üst üste evlerin yığılmış olduğu vahşi bir coğrafya gibi gelir bana Positano. Deniz ve güneş etrafı ısıtsa da, sanki dağların eteklerine yıldız gibi yığılmış, yokuş yukarı evler ulaşılmazdır.

 

”Gerçeğin Ağzı” adlı logar kapağına Roma’ya gidip uğramayan yok gibi!

 

Roma denince, ünlü İtalyan yönetmen Fellini’nin filmlerinden en az birini seyretmezsek olmaz. Benim listemdeki ilk film, ünlü ”La Dolce Vita” filmiydi. Fellini’nin izleyicilerine anlatmaya çalıştığı Roma’nın ahlâksal yapısının dışında, bence Anita Ekberg’in dillere destan Trevi Çeşmesi görüntüleri filmin izlenmesi için tek yeterli sebep bile olabilir.

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

Roma’nın kalbinde atan filmler… ”Only you” ve ”La Dolce Vita”” yazısında 2 düşünce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir