Liste 2- Kitap ve filmler içinde yer alan favori karakterinizin listesini yapın.

52 Liste Projesi

#Liste 2: Kitap, film vb. içinde yer alan favori karakterinizin listesini yapın.

Hımmm, listelemek için süper bir konu.

Şu yaşımda hemen başka isimler geliyorsa da bu listeye çocukluk yıllarımın kahramanlarından başlayacağım.
 
 
?  Heidi, dağların kızı

 

 
 
Ömrümde ondan daha doğal bir karakter tanımadım ben. Beyaz perdede Heidi’yi kim canlandırırsa canlandırsın, benim için Heidi her zaman onunla tanıştığım karton karakter haliyle var olmaya devam edecek. Dağlarda seke seke dolaşması, Peter’in yaptığı hiçbir şeye prim vermemesi, samanlardan yaptığı yatağıyla çatı katındaki o küçük odası ve o odadaki yuvarlak pencereden gözüken Alpler.

 

Şimdilerde bunca süper kahramanın yanında benim Heidi’min adı bile okunmuyor biliyorum ama ben onu sevmeye devam ediyorum.
?  Celine
Kim olduğunu hemen anlayamadınız değil mi?
Before Sunrise ile bir trende yolculuk yaparken tanıştığım, Before Sunset’le Paris sokaklarında dolaştığım Before Midnight‘la da kendimle eş zamanda orta yaşlı bir kadın olduğuna tanıklık ettiğim Celine. Sinemada izlediğim en gerçek karakterlerden biridir Celine benim için. Hâlâ ara ara seyrettiğim filmlerdir bu seri. Bugüne kadar izlemeyen kaldıysa hiç vakit kaybetmeden izlemesini tavsiye ederim. Canım Celine yaa! Serinin ikinci filminin sonunda dinlediğimiz Nina Simone şarkısı,-Just in Time-, da ayrıca tadından yenmez bir lezzettir.
?  Amelie Poulain

 

 

Hep beyaz perdedeki kahramanlarımdan gidiyorum ama yapacak bir şey yok. Demek ki benim gerçeğim de buymuş? Tanıdığım ilk günden beri gidip de alnından öpmek istediğim karakterdir kendisi. Bu kadar mı tatlı olur bir insan. Vallahi görsem artist martist demeyip Audrey Tatou‘ya da sarılabilirim. Şu dünya üzerinde Amelie Poulain karakterini ondan daha iyi oynayacak bir sanatçı da yoktur herhalde. Öyle seviyorum bu Fransız kızını. Gelelim Amelie’ye. Kendisi benim için Montmartre yaşamaya devam ediyor. Bir gün bir yerlerde karşılaşırız diye umuyorum. O zaman fasülye çuvallarının içine birlikte sokarız ellerimizi.

 

?  Forrest Gump

 

 

“Koş Forrest, koş!”

 

Tom Hanks‘ın oynadığı karakterleri birbirleri arasında yarıştırmak gerekebilir aslında. Birini bir diğerinden ayırmak çok zor olsa da benim için Forrest’ın yeri bambaşka. Onu hep dizlerinin üstünde bir kutu çikolata ile Jenny’yi beklerken gözümde canlandırıyorum. Eğer her karides yediğimde de aklıma Forrest geliyorsa demek ki benim için değerli bir yol arkadaşı olmuş.
?  Yüzüklerin Efendisi ve Aragorn
Fotoğraf: Şuradan
Kitabı okuduğum zaman Aragorn karakterinden çok etkilenmiştim. Filmin çekileceğini duyunca da kulaklarıma inanamamıştım. Beni böyle etkileyen bir dünyanın filmi çekilebilir miydi sahiden? Çok tuhaf bir şekilde “Yüzüklerin Efendisi” filme aktarılan kitaplar arasında beni hayal kırıklığına uğratmayan ender yapımlardan biri. Kimileri Yüzüklerin Efendisi’ndeki en beğendiğin karakter kimdi sorusuna Legolas ya da Gandalf diye cevap verebilirler. Ama benim için bu sorunun cevabı kesinlikle Aragorn’dur.

Gelelim Kuzey’in listesine:

? Harry Potter
? Hermione Granger
? Ulysees Moore- Ulysess Moore Serisinin baş kahramanı
? Irene Adler- “Sherlock, Lüpen ve Ben” kitaplarının kadın kahramanı
? Rey- Star Wars karakteri

 

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

Liste 2- Kitap ve filmler içinde yer alan favori karakterinizin listesini yapın.” yazısında 11 düşünce

  1. TARCİNİLONE diyor ki:

    Böyle listeler yapmak ne kadar da güzelmiş..Okur okumaz ben de başladım yapmaya. Hemen size yazmak istedim birkaçını:
    Tsubasa
    Beyoğlu Rapsodisi kitabından Selim (Ahmet Ümit'in kitabı)
    Yüzüklerin Efendisi,Gandalf 🙂

    • özlem öztürk diyor ki:

      Çok sevindim kendi listenizi burada paylaşmanıza. Bir de Yüzüklerin Efendisi'ni seven herkesi seviyorum ben. Geçenlerde oğluma fantastik kitap okumaya başlasın diye kitaplıktan bir kitap seçeyim dedim. Seçtiğim kitap o kadar küçük puntolarla basılmıştı ki vazgeçtim. Fantastik edebiyatı ailecek sevelim istiyorum yani 🙂

  2. Çileksuyu Sibel diyor ki:

    Sanırım bu listeye ben de katılacağım,yazması da okuması gibi keyifli olacağa benziyor:) bu akşam ilk ikiyi yazayım:) sen listeni her yaptığında linkini koyarsan,ben de yazmayı hatırlarım Özlem'cim.Haftanın özel bir günü mü yapıyoruz?❤❤❤

    • özlem öztürk diyor ki:

      Haklısın seyrettim ama ben yine de eski Heidi'den vazgeçmek istemiyorum. Kuzey'e Heidi gelmiş sinemalara gidelim mi dedim. O da bana, " Hımmm şu Avusturya dağlarında dolaşan köylü kız mı? BEn almayayım." dedi.
      İçim acıdı vallahi. Artık Heidi'mi daha çok seviyorum o yüzden.

  3. Leylak Dalı diyor ki:

    Benimkisi:
    1- Küçük Kadınlar'ın Jo'su
    2- Jane Eyre
    3- Şeker Kız Candy
    4- Muhsin Bey
    5- Edirne'nin Köprüleri'ndeki Hala Adile
    6- Küçük Prenses'teki Sara

    Biz büyüyemeyeceğiz belli 🙂

    • özlem öztürk diyor ki:

      Ay büyüyüp de ne yapacağız? Etraf fazlasıyla büyümüş insanlarla dolu. Bu yazıyı yazdıktan sonra kitap kahramanı olarak iki kişi daha geldi aklıma. Tuhaf ama hangisinin beni daha çok etkilediğine karar veremedim. Kirpinin Zarafeti'ndeki kapıcı kadın ile küçük kız. Küçük kıza gönlüm kaysa da kapıcı'dan yanayım galiba.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir