Liste 8- En sevdiğiniz özlü sözlerin listesini yapın

52 Liste Projesi

#Liste 8- En sevdiğiniz özlü sözlerin listesini yapın ? ? ?

Benim liste beni bu hafta çok şaşırttı. Deyimler hadi neyse de atasözleri ile aram muhteşemdir. Yani hiç akıl almaz bir şekilde yıllardır süre gelmiş, milletin diline pelesenk olmuş atasözlerini bile kullanırken öyle bir hale getiririm ki yıllardır kullandığınız atasözünü tanımaz olursunuz. Ama elbette benim de sevdiğim sözler vardır. Özlü müdür orasını bilemem.

 

“Paris her zaman iyi fikirdir.” Audrey Hepburn
En sevdiğim özlü söz tam anlamıyla yukarıdaki cümleden ibarettir. Evde sık sık tekrarlarım. Duymayanlar olursa paraya kıyar mesaj olarak atarım. Çalışma odasındaki koltuğun üzerinde bu cümlenin yazdığı bir yastık da öylece durur. Kirlenince yıkar, akşam olmadan eski yerine koyarım. Canım Paris’e gitmek istediğinde elimde bu yastıkla evin içinde gezinir dururum. Öyle severim hem yastığımı, hem Paris’i, hem de söyleyeni.
?  Hayat, siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir.” John Lennon 
Benim hep planlarım vardır. Bana yapılacak bir doğum günü sürprizinin dışında sürprizlerden de pek hoşlanmam. Bir yere gideceksem önceden bilmek isterim mesela. Devamlı listeler yaparım: Marketten alınacak listesi, okunacak kitaplar listesi, evde yapılması gerekenler listesi, hafta içinde yapılacak listesi, yapmak istediğim  şeylerin listesi…. Ama bu liste kadını da aslında hayatın kendi istediğini yapacağını bilir. Sık sık kendine akıntıya kürek çekmektense, akıntıyla birlikte akması gerektiğini hatırlatır durur. Hayat, ben hep planlar yaparken de ummadığım şeyleri karşıma çıkarır. Önüme sunduğu her güzel şey için de bana sunulan hayata minnettarım.?  “Hayat seni güldürmüyorsa, espriyi anlamadın demektir.” Anton Çehov

Dünya üzerindeki mini minnacık yaratıklar olduğumuzu kabul ettiğimden beri hayat daha eğlenceli geliyor bana. Hep kendime şunu soruyorum: Kendimizi bu kadar önemli zannetmemizin sebebi ne acaba? Kitleler halinde bir ormanın kenarına yerleşip ağaçları yok ediyoruz mesela. Sonra yerleştiğimiz, yıktığımız bu yerde yaşayan hayvanların neden bizim yerleşim yerlerinde olduğunu soruyoruz. Dahası kendimizden başka hiçbir canlıyı istemiyoruz. Oysa hayat kendimizi bu kadar önemli hissedeceğimiz kadar uzun değil. Son zamanlarda bu teorimi daha da geliştirdim. Kendime şöyle sorular sorarken kendi sesimi duyuyorum: Hayat sabah kalkıp işe gidecek, akşamdan çocuğundan sonra gelecek kadar uzun mu sahiden?
Kendi sesimi duyduktan sonra ne yaptığımı merak eden varsa: Hemen sarsılıp kendime geliyorum. Gülüyorum. Espriyi anladım ya hani ? İşe de gitmek zorundayız tabii. Hayat böyle bir şey. Biraz mutlu olmak, biraz mızıldanmak, çocuğundan ayrı seyahatteyken özleminden ölürken geldiğinin ertesi akşamında kavga etmek demek. Biraz karışık yani, çokça da basit. Yuvarlanıp gideceğiz. Başka çare yok.

?  “Kendin ol. Diğer herkes çoktan kapıldı.” Oscar Wilde

Kendin ol. Canımı ye! Oscar Wilde ne güzel demiş değil mi? Birilerine benzemeye çalışmasak, kendimizi kendimiz olarak sevsek ne fıstık olur. Özgün oluruz, tek oluruz.  ?

Bu haftanın listesi bu kadar. Bir de seyahat yazılarına geçebilsem ayna karşısına geçip kendimi öpeceğim. O kadar yani ?

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

Liste 8- En sevdiğiniz özlü sözlerin listesini yapın” yazısında 6 düşünce

  1. Semi M.Eller diyor ki:

    Bu özlü sözlerin hepsini bilmekle birlikte sırala desen sıralayamam:)) Hafıza tırt bende:) Bir fıkra bile anlatamam, elime yüzüme bulaştırırım:)
    Senin şu Parisli yastığın İzlanda versiyonunu yapmak istedim:))

    • özlem öztürk diyor ki:

      Benim de hafıza o dediğinden. Belki de o yüzden her şeyi yazmaya çalışıyorum. Gittiğim yerleri, okuduğum kitapları, tanıştığım insanları unutuyorum. Yapacak bir şey yok. Benim elimden o dediğin işler gelmez. Hele ki bir şeyi dikmek beni nasıl korkutur bilemezsin. Boya falan tamam da örgü falan denince aklımı kaçıracak gibi oluyorum 🙂

  2. Leylak Dalı diyor ki:

    Benim en sevdiğim özlü sözlerse şöyle:
    1-Anneanneminkiler (Beklemediği birinden olumsuz bir şey gördüyse)
    -Gel bana bir ayak geleyim sana iki ayak
    -Beni sevenin bendesiyim, beni sevmeyenin ben nesiyim
    -Kör Allah'a ne kadar bakarsa allah da köre o kadar bakar
    -Öl benim için, hasta olayım senin için (Burada bir yanlışlık mı var, anneannem mi bencil, bunu hala çözememiş bulunuyorum)
    2-Anneminkiler:
    -Aslan Ali'yi g.tünden kılıçlamak (uyduruk bir iş yapıp övünmek anlamında, yıllar sonra buradaki aslan Ali'nin Hz. Ali olduğunu keşfettim 🙂
    -Hasta gavurun Ankara'ya gitmesi (gönülsüz iş yapmak anlamında, buradaki Ankara'nın da angarya olduğunu Funda keşfetti 🙂
    Annem her ikisini de benim için çok sık kullanırdı maalesef 🙂
    -Angaldan zangal çıkarmak (durduk yere küçük bir sebepten kavga çıkarmak)
    -Osuruklu g.te arpa ekmeği bahane
    (Gördüğün gibi terbiyesiz bir aileye sahibim)
    Bir küçük liste de ben yapıvereyim şuracıkta demiş bulundum. Öper kaçarım 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir