Liste 48- Yaşamınıza katmak istediklerinizin listesini yapın.

52 Liste Projesi

Liste 48- Yaşamınıza katmak istediklerinizin listesini yapın.

Bazen yaşamıma katmak istediklerimi düşününce karamsarlığa kapılıyorum. “Zaman böyle akıp giderken hâlâ aynı hayalleri yaşatmak doğru mu?” diye soruyorum kendime. Kendimi eşelediğim, kendi içimde yaralar açtığım zamanlar karamsar olduğum zamanlara denk geliyor. Sonra güzel bir şey oluyor; bulutlara bakıyorum, limon ağacının çiçeklenmesine dalıyorum ya da radyoda güzel bir şarkıya denk geliyorum tüm düşüncelerim değişiyor. Bir tepede yaşıyorum hayatı, bir de diplerde. Huylu huyundan vazgeçmeyeceğine göre bende de çok şey değişmeyecek. İyisi mi kendimi bilip önlemlerimi ona göre almam. 


İlk olarak en olmayacak isteğimden bahsederek başlayayım listeme.

Zaman!

Samimiyetle hayatıma bir şey ekleyebilecek olsam zamanım olsun isterdim çünkü zaman bana bir türlü yetmiyor. Hele ki bu aralar. Aralık ayından yine bir şey anlamadım. Kendimi bir oraya bir buraya savrulurken buluyorum. Sabah erkenden kalkıyorum ve ne olduğunu anlamadan yatağa düşüyorum. “Kendin için ne yaptın bugün diye soruyorum?” uykuya dalmadan önce. Cevabımı duyamadan uykuya dalıyor, sabahın ne zaman olduğunu anlamadan alarmın sesiyle gözümü açıyorum. Evdeki çam ağacımızı her sene keyifle süslerim. Bu ağacı süslemeyi en sevdiğim zamanlar Kuzey’in daha küçük olduğu zamanlardı. Ağaç süslerinin hepsini kutulardan çıkarır, önüne koyardım ve birliket ağacımızı süslerdik. Minik parmaklarıyla parlayan topları yerleştirmeye çalışırdı. Gözleri her seferinde ağaca taktığı o toplardan daha parlak olurdu. Belki sorsam şimdilerde pek de küçük olmayan parmaklarıyla yine bu işi beraberce yapmayı kabul edebilir.

Bunun dışında hayatıma katmak isteyeceğim ne olabilir? 

Stressiz bir yaşam, ülkemde gündemsiz yaşayacağım günler (buna sahiden ihtiyacım var. Hep savaş, hep kavga, hep bağırış mottosundan yorgunum dostum), uzun tatiller, kitap okuyabileceğim yavaş ilerleyen saatler, trafikten korkmadan gidebileceğim sanatsal etkinlikler, ormanda uzun yürüyüşler…

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

Liste 48- Yaşamınıza katmak istediklerinizin listesini yapın.” yazısında 6 düşünce

    • özlem öztürk diyor ki:

      Bu hafta sonu hiç yürüyemedim. Hiçbir şey yapamadım. Geç kalktım, yapılması gerekenlerin bir ucundan tuttum ve bir baktım ki akşam olmuş. Yarının pazartesi olduğuna inanmak istemiyorum. 🙂
      O son paragraf… Ne şeker paragraf değil mi? İnşallah 2018 biraz sinirsiz, kavgasız, gürültüsüz geçse!
      Yurtta sulh, evde sulh 🙂

  1. Handan diyor ki:

    Bizde ağaç süslemek gelenekseldir. O akşam mısır patlar, cipsler açılır, kek yapılır, çikolatalar sıralanır. Hep beraber küçük ağacımızı kurarız. Fonda cingıl bels falan çalar. Oğlanlar delikanlı oldular (15 ve 18) ama keyfimiz hiç azalmadı. Bu sene oturup balonlardan süs yaptık. Ailece yapılan şeyleri seviyorlar bence senin oğlun da hayır demez. Yalnız işin sırrı en az bir gün önceden haber verip ona göre ayarlanmasını sağlamak, son dakika hadi yapalım deyince bilgisayarlarının başından kalkamıyorlar.

    • özlem öztürk diyor ki:

      Tam da ben bunları yazdıktan sonra Kuzey'de neden bu sene yılbaşı ağacımızı kurmadığımızı sordu. Evimiz bu sene çok renksiz diye de ekledi. Noel Pazarlarını ziyaret edip geldikten sonra evin çok renksiz gelmesi normal. Biraz da hastalık hali var evimizde. Belki de elim o sebepten gitmedi bu sene çok eğlenceli görünmeye. Nihayetinde Kuzey evde yeni yıl ruhunu görmek istiyormuş. Evi hemen ışıklandıralım, ışık yoksa da hemen al dedi.
      En kısa zamanda halledeceğim bu işi, söz.
      Sevgiler yolluyorum ve yorum için çok teşekkürler. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir