Bütün kızlar toplandık…

Yarıyıl tatilinin ikinci haftasonunda buralarda olmayacağım yine.Her sene aynı vakitte olmam gereken yerde olacağım.Frankfurt’a yolculuk yine.Sevgilim iş için olmasına rağmen tek başına oralarda sıkılmamam için bana eşlik ediyor.Geçen sene hariç bundan önceki senelerde hem işi hem de dostluklarını paylaştığım arkadaşlarım olurdu yanımda.Soğuk Frankfurt geceleri onlarla renklenirdi.Bütün gün fuar alanında canımızı çıkarana kadar gezer,akşam soğukta zorlukla kendimizi otele atar,alınmış sıcak bir duştan sonra bu sefer yemek derdine vururduk kendimizi tekrar sokaklara.Hangi restaurantta yesek acaba sorusunun cevabı sigara içilecek bir salonu olmasından dolayı suratsız İtalyan adamın restaurantı olurdu.Sevgililer günü bizim için beraber kutlanan geleneksel bir gün halini almıştı artık.Son iki senedir bu etkinlik bu şekilde geçmiyor.İşler,ailesel durumlar ve bir dolu sıkıntı derken  ayrı düştük birbirimizden.Oysa nedendir bilinmez burada, doğduğumuz ,yaşadığımız bu topraklarda ne kadar beraber olursan ol,başka diyarlarda başka bir havayı solumak farklıdır arkadaşlarınla.Aynı otel odasında bazen yanyana iki yatağı,bazen büyük bir yatağı paylaşırsın.Kolkola yürürsün yollarda,buzlanan yollarda kaymamak için sıkı sıkı sarılırsın birbirine..
Bilmediğin bir şehrin sokaklarında güzel,anılarında yer edebilecek iyi bir restorantta yemek istersin.İstersin ki bir sonraki sene geldiğinde,o restaurant artık bildiğin,her sene geldiğinde yemek yediğin restaurant olsun,anılarında yer bulsun.Biraları birer birer yuvarlarken,dedikodular kaynasın,kahkahalar yükselsin.
Şimdi sevgilim demesin sakın,benimle gezmek sıkıcı mı diye?
Değil elbet…Ama tüm kızlar bilir ki kızkıza gezmeler bir başka renklidir.Akşamın geç bir saatinde bir odaya doluşan kadınların muhabbetinin tadı da başka birşeyde yoktur.Bizim kavgalarımızda renklidir,eğlencemizde..
İki sene önce yakın bir arkadaşımla öyle bir gülme krizine tutulmuştukki,karşı odadan çıkıp gelen bir adamcağız herşey yolunda mı diye sormuştu.Muhtemelen içerde bir cinayet işlendiğinden şüphelenmişti adam..
Şimdi bu kahkahaları özlememek mümkün mü?

Gelelim oğlumla beraber paylaşacağımız tatilin ilk haftasına..Şu an itibariyle netleşmiş bir plan yok,daha doğrusu kurgulanmış olası planlar ortalıkta dolaşıp duruyor.Bakalım ne olacak?
Sabahları biraz geç uyanmak bile oğlumu çok mutlu edecektir eminim:)))

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

Bütün kızlar toplandık…” yazısında 2 düşünce

  1. nil diyor ki:

    sevgili özlem, kesinlike katılıyorum. kadınlar birbirinin yarasını sağaltmayı da, gülüşünü çoğaltmayı da daha iyi biliyor, o yüzdendir ya en dağıldığımız anlarda da, en çok kahkaha patlattığımızda da hep yanımızda kız arkadaşlarımız vardır, değerlerini bilmek gerek 🙂

  2. zero diyor ki:

    Gerçekten kız kıza gezmek gibisi yoktur Özlem. Değil şehir dışına, hatta yurt dışına çıkmak, bazen kız kıza bir Beyoğlu gezisi bile çok keyifli oluyor. Sana çok güzel bir Frankfurt gezisi diliyorum, fotoğraf makineni elinden düşürmeyesin ki, biz de nasiplenelim bu durumdan:) Malum muhtemelen ben o zamanlarda 40 metrekare bir mutfağın içine sıkışmış, domates, patates, makarna derdinde olacağım:)))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir