Okunmayı bekleyen kitaplarım..

Zaman zaman çok mutlu…
Zaman zaman sudan çıkmış balık gibi çaresiz, bitkisel hayatta…


Şu aralar üst üste güzel kitaplar okudum. Raflara çıktıkları ilk günlerde beğenilmiş, hemen beklemeden alınmış fakat şu an evde kimi sehpanın üstünde kimi başucunda okunmayı bekleyen kitaplarım var. Olsun ben bekleyen kitapları da çok severim.
Elimde şu an okumakta olduğum kitap ”Mutluluk Projesi” adında kolay anlatımlı, anlaşılır bir kitap. Gretchen Rubin isimli Amerikalı bir yazarın kişisel mutluluk projesinin oniki aylık zaman dilimine bölünmüş hikayesi. Kitabın içinde yapılması öğüt verilen şeyler çoğumuzun bildiği ama yapmayı atladığımız şeyler. Hayatı kolaylaştıran, sevdiren, yaşanır kılan küçük ama anlamlı farklar. Önerilerin bazılarıysa bana hiç mi hiç uymuyorlar ne yazık ki:(
Benim favorim olan kural ise,kişiye kendisi olmasını öğütleyen yazarın kendi adını yazarak tanımladığı ”Gretchen Ol” kuralı..
Kendiniz olup,içinizdekileri paylaşırsanız sizinle aynı heyecanları paylaşacak birileri mutlaka vardır diyor kitapta.Yazar,çocuk romanlarından çok hoşlanmasına rağmen bu merakını ve tutkusunu önceleri eleştirilirim endişesiyle paylaşamıyor ama sonra edindiği dostlarla çocuk kitaplarını okuma geceleri düzenliyor ve ilk okuma gecesi için evine çağıracağı yeni dostlarını C.S.Lewis den bir alıntı yazarak davet ediyor.Şöyle diyor C.S.Lewis;
”On yaşımdayken gizliden gizliye peri masalları okurdum ve yakalanmış olsam herhalde utanırdım.Şimdi elli yaşımda olduğuma göre artık saklamaya gerek kalmadan okuyabiliyorum.Br yetişkin olduğumda çocukça şeyleri arkamda bıraktım;çocukça davranma korkusu ve büyümüş olmak isteği de dahil olmak üzere.”
Okumayı hedeflediğim diğer bir kitap Paul Auster’ın New York Üçlemesi…
Sonra yakında piyasaya çıkacağı söylenen (15 Haziran diye duydum) Milenyum serisinin ikinci kitabı.Merakla beklemekteyim.Eğer okuduğum kitabı bitirip,Paul Auster’ı elime alamazsam sıralamam yer değiştirebilir.
..Ve son olarak Ahmet Ümit’in yeni çıkan kitabı beni beklemekte..Okuyup hemen anlatacağım onu da…
Keyifli okumalar….

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir