Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi

Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi

”Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi” benim okuduğum ikinci Ayfer Tunç kitabı. Kendisiyle tanışıklığımız son kitabı ”Yeşil Peri Gecesi” ile olmuştu. Ama ne tanışma !

Kitabın sonunda ayağa kalkıp yazara saygı duruşunda bulunmak istemiştim. Kelimeleri kullanma şekli, ardarda sıralanan cümlelerin arasındaki ahenk, tanımlayamadığım büyülü yazım tarzı takdire şayandı. Nasıl da atlamıştım Ayfer Tunç’u. Neyse dedim ”zararın neresinden dönersen kârdır.” Hiç tanışmayabilirdin de kendisiyle, buluştuk ya nihayet olsun.

Ayfer Tunç romanlarının zekaya dayalı örgüsünü seviyorum.

”Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi” tavsiye üzerine okunmak için edinilen ikinci kitap oldu böylelikle. Kendileri 2011 yılının ilk günlerini paylaştı benimle. Karadenizin büyülü şehirlerinden birinde, denize neden sırtını döndüğü bilinmez bir deliler evinde, bazen günümüzde bazen yıllar öncesinde yolculuk ettik durduk beraber.

Hastanenin labirenti andıran koridorlarında yazarın kahramanlarının peşinde sürüklenip durdum. Kitabın konusunu anlatmaya kalksam bir türlü hikayeyi toparlayıp bir özet çıkaramayacağım roman son derece sürükleyici, tarif edilemez bence. Sürekli değişen sahne üzerinde oyuncular bir bir sahnede yerlerini alıp, rollerini oynadıktan sonra geldikleri gibi tekrar hayatımızdan sessizce çekiliyorlar.

Güzel kitaplar okudukça mutlu oluyorum.

Bu kadar çeşitlilik gösteren kurgusal kişilikler çevremize baktığımızda hayatın içinden hikayelerden oluşan yaşam öyküleriyle kitabı renklendirirken, romanın içine kolayca, çabasızca sızabilme ustalığını sergiliyorlar. Sanki tükenmeyen, sonlanmayan bir bayrak yarışı gözler önünde sergilenen… Bir kahramanın bayrağı teslim ettiği noktada, diğer kahraman bayrağı sonrakine devretmek için yoluna devam ediyor.

Sıkmayan, sürükleyici, keyifli bir roman ”Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi.”

Seyre doyulmaz bir insan manzaraları geçidi; izlenmeye ve alkışlanmaya değer.

Ayfer Tuç’tan bayılarak okuduğum Yeşil Peri Gecesi ile ilgili yazdıklarımı okumak için BURAYA tıklayın lütfen.😍

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi” yazısında 3 düşünce

  1. YAŞAMIN KIYISINDA diyor ki:

    Ayfer Tunç'u nedense bir türlü okumaya fırsatım olmadı. İki Özlem birlikte aynı kararı vermişse eh artık okuma zamanıdır.
    Özlem'cim o kadar güzel satırları bulunan kartın için bir teşekkür edemememin sebebi vakitsizlik. Günlerin nasıl geçtiğini yoğunluktan, yorgunluktan gece geçtiğim bu bilgisayarın karşısında nereye el atacağımı bilmez bir durumda gezinip duruyorum işte.
    Çok teşekkür ederim güzel kartın ve çok güzel candan satırların için.
    Kart gönderme sırasında bronşit beni fena çarptı ve o arada kart hazırlığı ve göndermesi çok karışıklığa geldi bu arada unuttuklarım olup olmadığını bilmiyorum ama seni unuttuysam çok üzülürüm. Eğer bu duruma düştüm ise çok özür dilerim canım.
    Sımsıcak sevgilerimle…

  2. özlem diyor ki:

    Benim geçen yaz okuduğum en favori romandı ''Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi'' .
    Özlem'cim ve çok haklısın Ayfer Tunç gerçekten saygı duruşunu hak eden bir yazar:)
    Sevgilerimle…

  3. Sanat Notları diyor ki:

    Bu iki kitabı da çok merak ediyorum herkes öyle olumlu şeyler yazıp duruyorki, şimdi sende böyle yazınca özellikle yeşil peri gecesini illaki almam lazım. aslında birkaç kişiye yazarın kitaplarını hediye ettim bu sene kendim okumadan:)) Çok güzel tanımlamışsın kitapları. teşekkürler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir