B,Bira

Çocuklar için bira kitabı mı?
Evet,ister inanın ister inanmayın,öyle!
Ama aynı zamanda yetişkinler için de bir kitap B,Bira.

Blog dünyası geçici bir açılış kapanış törenine sahne olmadan önce Defne Suman’ın yeni çıkan kitabından bahsetmiştim.”Mavi Orman” adındaki kitabında yaşamından kesitleri dinlemiştim yazarın günlüklerinden.Beğenerek okuduğum bir kitaptı.Yazarın,hayatıyla ilgili yaşadıklarını sunma cesareti ve cömertliği sevdirmişti bana kendisini.Bu kadar yogaya gönül vermiş birisinin de canının yoga yapmak istemediği günlerin olduğunu okumak,zaman zaman yüreğinin şiddetine hakim olamayarak öfkeye yenik düşmesini izlemek bana ”insan olduğumuzu” hatırlattı.İnsan olduğumuzu bilmiyor muyum yoksa? Elbette biliyorum.
I-pod ‘unu,bisiklet sırtında Portland’da evinden yoga salonuna gidişini,dersten sonra tanıdık kafelerde kahve kokusuyla kimseyle konuşmadan sessizlik içinde nasıl yazdığından bahsetmişti yazar,bir de ”Tom Robbins”okumayı sevdiğini karalamıştı satır aralarına.

Ben hiç tanışmadım Tom Robbins ile.Sosyal yönü kuvvetli bir insan olduğumdan! bir fırsat yaratmaya karar verdim tabii.Evdeki kitap yığını almış başını gittiğinden ve her gün bu yığına bir yenisini eklediğimden,Tom Robbins’in ince bir kitabının peşindeydim.
B,Bira,işte o kitap.
100 sayfalık kısa bir tanışma macerası.(Bir önceki postta zaten ruh halimin pek iyi olmadığını söylemiştim.Empati kurmaya çalışalım:))

Aynı kitaba ait,iki değişik kitap kapağı.Ben bunu çok beğendiğimden,bir de bu kapak olsun istedim sayfamda.Kitabın daha ilk sayfasında yazarın hayatı ile ilgili açıklamaların bulunduğu ön sayfada şöyle yazıyor.

Yazarın romanları,hayatın daha ciddi yanları olduğunu inkar etmez;”herşeye rağmen mutluluk”ilkesinin savunuculuğunu yapar.Çoğunlukla okura doğrudan hitap eder,eserin akışıyla ilgili yorumlarda bulunur ve romanlarında bir karakter olarak varlık gösterir.


Ne güzel değil mi ?Eh,ben de çok memnun olurum bu durumdan.Her faniye nasip olmaz yazarıyla beraber aynı kitabın içinde gezinmek.
Kitabın baş kahramanı Gracie adında beş yaşında zeki bir kızcağız.
Pek işe yaramayan,vurdumduymaz bir babası,etrafa biraz kuşkulu gözlerle bakan bir annesi ve iyi yürekli filozof bir amcası var.Filozofun ne demek olduğunu biliyorsanız anlarsınız.Bir düzine üniversite bitirmiş,bir yerde çalıştığına pek rastlanmamış ve kafası uçurulmadan gidip gelinebilecek heryeri gezip görmüş biri.İşte karşımızda Moe Amca. Birgün Gracie babasının televizyon karşısında devamlı içtiği biranın ne olduğunu merak etti ve biraz perisi ile bira diyarına yolculuğu da böyle başladı.
Gracie’nin bira gezintisi çok keyifli.Yazarın dili basit ve kolay okunur.Yağmurun hiç eksilmediği bu Nisan ayında,kitabı okurken size Seattle çisentisi eşlik ediyor,haberiniz ola!

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

B,Bira” yazısında 3 düşünce

  1. YAŞAMIN KIYISINDA diyor ki:

    Çok ilginçmiş Özlem'cim, ilgimi çekti.
    O kadar çok kitap var ki! yetişmek gerçekten zor. Ben her duyduğumu su içer gibi hemen bitirmek istiyorum da,
    olmuyor işte. 670 sayfalık Hürrem tam bir ay sürdü:))
    Sevgiler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir