Liste 19- En çok benzemek istediğiniz kişilerin listesini yapın.

52 Liste Projesi

Liste 19- En çok benzemek istediğiniz kişilerin listesini yapın.

 

Sizin de bazen kendinizi başka birinin yerinde düşlediğiniz zamanlar olmuş mudur? Çok tuhaftır ki ne zaman böyle bir şey aklıma gelse bu fikirden hemen vazgeçerim. Bu düşünce utanç verdiğinden falan değil ama düşününce o vücutta, o yüzde beğenmediğim bir şeyleri bulup çıkarırım. Oysa kendi vücudumda beğenmediğim, devamlı hayıflanıp durduğum bir sürü yerim var. Mesela göbeğim. Benim göbeğimin derdi yıllardır bitmedi. Dile gelme şansı olsa eminim hakkında söylediklerimden şikayetçi olur. Kendisiyle kavgam hiç bitmedi. Hiç şöyle dümdüz bir karına sahip olmadım ben.?
Kendimde beğenmediğim tüm fiziksel özelliklerim için annemi suçluyorum. Erkenden beyazlayan saçlar, ellerimde oluşan kahverengi lekeler, midemdeki hassasiyet hep onun yüzünden.
Sevdiğim kadınlar var bu hayatta. Çoğu tanımadığım insanlar. Muhtemelen tanısam sevmem. Geçenlerde yazdığım bir yazıda bahsetmiştim. Emma Watson mesela. Hayata bakışı, duruşu, kitaplarla olan ilişkisi çok hoşuma gidiyor. Sonra spor yapan insanları çok seviyorum. Düzenli olarak spor yapabilmeyi ve bundan da keyif alabilmeyi çok isterdim. Sosyal medyadan takip ettiğim çoğu çok izleyicili hesabı yavaş yavaş bıraktığımı fark ettim. Nedense bizlerde böyle bir durum var. Bir şeyi amatör olarak yaparken çok keyifli çok hoş insanlarız da biraz ilgi görünce popomuz kalkıyor. Bir insan her şeye yetemiyor elbette. Mesela ben boş br anımda buraya yazı mı yazayım, elimdeki kitabı mı okuyayım, yoksa internetten dizi mi izleyeyim bilemiyorum. Bunların yanında daha bir sürü şeyi de yapmak istiyorum: Yürüyüş yapmak, yogaya gitmek, arkadaşlarımla sohbet etmek… Hadi çık bakalım çıkabiliyorsan işin içinden.
Benzemek istediğim kişilerin ötesinde, özel bir yeteneğim olsun isterdim. Zamanda yolculuk edebilseydim ya da zamanı yavaşlatabilseydim. Varsa böyle bir tip, olmak istediğim kişi o. Ama yine de bir ismin altında toplamadan genel anlamda benzemek istediğim kişilerin listesini yapabilirim.
  • Etrafına varlıklarıyla huzur katan insanlar
  • Sabah erkenden hayıflanmadan kalkıp, sessizliğin keyfini çıkartıp zamanı arttıran insanlar
  • Ağaçlara fısıldayanlar
  • Eliyle şifa dağıtanlar
  • Sabretmeyi bilenler
  • Bir bardak çayın hakkını verenler
  • Yaşama gülümseyerek bakanlar
  • Yaptıkları yemeklere sevgisini katanlar
  • Affetmeyi bilenler
  • ve elbette kendisini sevenler ?

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

Liste 19- En çok benzemek istediğiniz kişilerin listesini yapın.” yazısında 9 düşünce

  1. Berfin diyor ki:

    Yazdığın 10 maddeyi okudum, ikisi yok bende. Erken kalkma sorunum var, birde elimle şifa dağıtamam. Diperleri üç aşşa beş yukarı mevcut? Elimle şifa dağıtmayı değilde, erken kalkabilmeyi çok isterdim. Ben akşam olsa yatmasam, sabah olsa kalkmadan modundayım. Huy işte.

    • özlem öztürk diyor ki:

      Ben de geceleyin ayakta kalamayan tiplerdenim. Yılbaşı geceleri hep stres olur ve söylenirim. Gece birden sonra neden ayakta kaldığımızı bir türlü anlamam. Uykum geliyor abi benim 🙂 Sabah zorlukla kalkıyorum ama kalkıyorum. Ve sabah erken kalktığım her sabah erkenden kalktığım için şükrederim.
      Öpüyorum seni çok.

  2. Adsız diyor ki:

    Kimseye benzeme sen zaten bu halinle çok güzelsin çünkü yüreğin güzel…Ama yazdığın o maddelere de bayıldım Özlem.
    Natali

    • özlem öztürk diyor ki:

      Sen de çok güzelsin canım Natalim. Çocukluk hayallerinde oluyor sanırım öyle birine benzeme gayretleri. Bazen en yakın arkadaşın gibi olmak istiyorsun, bazen bir pop yıldızı gibi. Şimdilerde sadece kendim olmaktan başka dileğim yok. Keşke herkes kendi olsa. Kendimiz olmamıza izin verseler. Ne güzel olur di mi?

    • özlem öztürk diyor ki:

      Dervişlik zor iş şekerin yahu 🙂 Diyar diyar gezeceksin, dert dinleyeceksin. Allah dileyene nasip etsin dervişliği diyorum. Yazı Evi'nde Yeşim Cimcoz'u şifacıya benzetirim ben. Bir cümlesi, bir dokunuşu iyi gelir insana. Etrafımızdan şifacılarımız eksik olmasın 🙂

    • özlem öztürk diyor ki:

      Canım ne kadar haklısın. İyi kalpli insanlar… Oldukça azaldı onlardan ama umudumuzu yitirmeyip, onları sarıp sarmalayalım 🙂 Kendini geliştirmeye çalışan insanlar da duyarlı insanlar oluyor zaten. Bu arada kendine yatırım yapmanın yaşı yok.
      🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir