Liste 25- Güçlü hissetmenizi sağlayan şeylerin listesini yapın.

52 Liste Projesi

Liste 25- Güçlü hissetmenizi sağlayan şeylerin listesini yapın.

 
Doğrudan konuya giriyorum arkadaşlar.

 

Çalışmak. 
 
Geriye dönüp baktığımda çok uzun zamandır çalıştığımı görüyorum. Bugün iş hayatımda sahip olduğum kolaylıklara işe ilk başladığım yıllarda elbette sahip değildim. Şükür ki kendi hayatımı idame ettirecek parayı kazanıyorum. Hâl böyle olduğu için de çekirdek ailemde her şey için benim de eşit söz hakkım var. Selçuk gibi sakin, dinleyen, hak veren, kısıtlamayan biriyle evlendiğim için çok şanslıyım. Çok harika bir eşiniz olabilir ama bu demek değildir ki yaşam her zaman çok iyi gidecek. İnsanın başına her şey gelebilir. O yüzden özellikle bizim gibi ülkelerde kadınların çalışması şart. Ha, diyorsanız ki ben hayatımı her koşulda idame ettiririm o zaman sorun yok. Kendi adıma kendi kredi kartımı ödeyebildiğim, çocuğumun okul masraflarına destek olabildiğim ve sevdiğim insanlara gönlümden geçenleri alıp hediye edecek parayı kazanabildiğim için hem kendimi çok şanslı hem de çok güçlü hissediyorum.
Seyahat.
 
Bu konuyu azıcık açayım. Seyahat fikri elbette kendimi güçlü hissetmemi sağlamıyor ama seyahatteyken kendimi çok güçlü hissediyorum. Tıpkı ormanda on kaplan gücündeymişim gibi. ?İstanbul’a dönünce her sabah kalkıp bir saat koşarmışım, sabahın köründe kalkıp gecenin bir yarısında yatarmışım, günde bir öğün yiyerek akşama kadar dayanırmışım, karşıma gelen her sorunun altından kalkabilirmişim gibi geliyor. Günlük hayatımın dışına çıktığımda ve sorumluluklarımı birkaç günlüğüne rafa kaldırdığımda bana yorgunluk veren çoğu şey bir sis bulutunun ardına gizleniyor. Belki de belimizi büken şeylere zaman zaman biraz uzaktan bakmak gerekiyor.
Gün ışığı ☀


“Babam her gecenin bir sabahı vardır.” derdi. Herkesin bildiği bir şeyi tekrar edip duruyordu aslında. Her ne kadar gecenin sessizliğini sevsem de sabahları hep daha güçlü hissederim kendimi. Sağlığımız yerindeyse bir bardak çay ile aydınlık bir günün düzeltemeyeceği ne var şu hayatta?  Sahiden ne kadar uzakta olursam olayım eve girer girmez yaptığım ilk şey mutfağa koşmak ve demliği ocağın üstüne yerleştirmek olur. Ateşin üstünde kaynayan çaydanlık zihnimde hep huzur imgesini doğurur. Huzurlu bir insan da güçlü olur değil mi?Motivasyon kaynağım okumak ve yazmak


Güçlü olmak hoşuma gidiyor. Selçuk’la çıkmaya başladığımız ilk zamanlarda da hiç zayıf kız rolünü oynamadım. Arabamın kapısını da kendim açardım, Taksim’den dolmuşa atlayıp evime kadar da kendim gelirdim. Seni eve bırakayım dediği ilk günlerden birinde, “Neden ben evime kendim gidemiyor muyum?” diye tuhaf bir çıkış yapmıştım kendisine. ?  Vallahi ayıptır söylemesi Kadınca Dergisi ve Duygu Asena okuyarak büyüdüm ben. Ayaklarımın üstünde durmak için elimden ne geliyorsa yaptım. Hatta zaman zaman bu sertliğimden, yardım istemeyi ayıp sayan iç sesimden yoruldum. Kırılgan olmayı ve bir erkeğin kanatları arasında yaşamayı tercih eden kızların erkeklerin gözünde daha kıymetli olduğunu düşündüm çoğu zaman. Hayat onlar için daha kolaydı sanki. Eşleri ya da sevgilileri tarafından gittikleri yere götürülecek kadar zayıf, denizin üstünden esen meltemlerden korunacak kadar narindiler. “Ah!” dedim bazen. Sahi bu kadar güçlü müydüm? Sanırım. Bildiğim ve içimde yaşayan tek Özlem vardı. Başkası olamazdım. Kendimi zayıf hissettiğimde kitapların içindeki dünyalara sığındım. Orada bana benzeyen çok karakter vardı. Üzgünsem, mutluysam, içimdeki ses yapmamı söylüyorsa okudum, yazdım. Hepimiz için başka başka yollar var. Yapmamız gereken tek şey o yolu bulmak.

Kuzey, benim küçük gün ışığım!

Kendimi en güçlü ve en zayıf hissettiğim anlar Kuzey’e dair. Onun için yapmayacağım bir şey yok. En çok kızdığım, en çok güldüğüm, telefonuma düşen bir mesajla bir toplantıyı yarıda kesip unuttuğu spor çantasını söylene söylene okula götürdüğüm. ?
Hee, yanlış olduğunu bile bile götürüyorum. Bir tane oğlum var. Sahip olduğum tek zenginliğim, kokusunu hiçbir çiçekte bulamadığım. O yüzden onun için dağları deviririm. En sıkıntılı anımda bile yüzünde içime çektiğim derin nefesler buluyorum. Kendimi en güçlü hissettiğim zamanlar oğlumun yanında olduğum anlar.

İşte benim en güçlü hissettiğim zamanların listesi.

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

Liste 25- Güçlü hissetmenizi sağlayan şeylerin listesini yapın.” yazısında 13 düşünce

  1. Adsız diyor ki:

    Bence insanın sevenlerinin ve sevdiklerinin yanında olması en büyük güç.
    Ayrıca senin yazdığın gibi iş sahibi olmanın verdiği rahatlık. (Malum geçim derdi)
    Bir de insan istediği şeyleri yapabiliyorsa işte o insan en güçlüsü. (O ne der bu ne der demeden)
    Öperim çokça…Natali

    • özlem öztürk diyor ki:

      Sanırım insanın yaşı biraz daha ilerleyince o başkalarına pek takılmamayı öğreniyor. Canını sıkanları hayatından çıkarmayı falan. Bir de başkalarının hayatına laf eden nice insan kendi hayatlarında her istediklerini yapıyor. Bunu fark ettim. Aslında Türk insanının genel hali bu durum. Keşke başkalarının hayatından çok kendi hayatlarımızı odak noktamızda tutsak ve yaşamı daha kolaylaştırsak; ama nerde?
      İstanbul'da yaşam zor elbet. Hepimiz biliyoruz. Hepimizin derdi hayat standartlarımızı biraz daha yükseltmek. Sonra da yakaladığımız o standartları düşürmemek için çabalıyoruz. Çalışmak her kadın için şart bana sorarsan. Hele gittikçe yozlaşan toplumumuzda. Kuzey'in 8. sınıf okuyacakları kitapların listesi geldi yakınlarda. İçinde Keşanlı Ali Destanı ve Ağrı Dağı Efsanesi var. Tamam güzel kitaplar da bana bir de Duygu Asena kitabı okutsalar daha iyi olacak gibi geliyor. Sahiden ülkenin tekrar yapılanması lazım. Hep aynı hikayeler… Çoğu zaman içim acıyor ülkenin haline. Neyse canım nerden nereye geldim yine.
      Öperim seni çok.
      Sevgiler

    • özlem öztürk diyor ki:

      Sen de öylesin bence. Bu sene boyunca aksatmadan gittiğin İtalyanca kursun çok güzel mesela. Seni, keyifli hallerini hep gülümseyerek seyrediyorum ben. Kendime çalışmak için maksimum beş sene koydum ama ondan sonra paydos diyeceğim. Niyetim öyle.:)
      Umarım hayal ettiğim gibi gerçekleşir her şey 🙂

  2. Yolcu diyor ki:

    Ben bu yazıyı çok sevdim. Bu soruya benim cevap vermem gerekse daha farklı tek bir kelime yazmam diyebilirim. Çalışmak, seyahat, gün ışığı, okumak ve yazmak, oğlum… Sıklıkla cümlelerinde kendimi bulduğum oluyor ama bu sefer ne bir eksik, ne bir fazla, kelimelerin sanki beni anlatmak için dökülmüş kalemine. Bu sene yakaladığın bu yazma sıklığı hem bağımlılık yaptı hem de kuvvetli bir motivasyon kaynağı oldu bana. Kalemin elinden hiç düşmesin…

    • özlem öztürk diyor ki:

      Güzel sözlerin için her seferinde teşekkür ediyorum sana; lakin yazdıkların o kadar içten geliyor ki yazdığım teşekkürler eksikmiş gib kalıyor. Böyle bir hissiyat içindeyim işte. 🙂 Ben de yazdığın tüm güzel yorumlara, insanı motive eden tüm cümlelerine müteşekkirim. 🙂 Çok eski Türkçe oldu ama olsun. Bazı kelimeler çok güzel. Uzun zamandan beri ilk defa ben de yazı yazma sıklığımdan memnunum. (Kendimden kolay kolay memnun olmuyorum da) Kendimle gurur duyacağım bir şeymiş gibi geliyor bu. Şu liste işi öyle ya da böyle her hafta yazmam için bir sebep verdi bana. Bu sene bitiminde acaba 52 haftalık kendi listemi mi oluştursam diye düşünüyorum. Nelerden hoşlanacağım tarzında olmanın dışında yazmayı düşünüp de yazamadığım 52 konuyu listelesem ve onları yazsam. Ne bileyim işte. Yaşamı renklendirmek için bir şeyler yaratmaya çalışıyorum. Hani yaşam geçiyor ya bir anlamı olsun diye düşünüyorum. Seni hiç tanımamama rağmen sana yorum yazarken kendimle konuşuyormuşum gibi hissediyorum. Ben bu sana yazdıklarımdan bir blog yazısı yazayım en iyisi. 🙂
      Sevgiler

    • Yolcu diyor ki:

      🙂 ne güzel olur, yaz tabii. Dediğin gibi, genelde ben de çok memnun değilimdir kendimden, hep daha fazlasını, daha iyisini yapabileceğimi düşünürüm, çıtam hep yükseklerdedir. Yaptığım asla yeterli olmaz. Senin bu çalışman bu nedenle de çok kıymetli benim için, yazıların sürekli "hadi" diyor bana "hadi sen de yap", "sadece yap". Bence bu noktada memnun olmalısın kendinden, hem bu disiplini yakalayıp, geleceğe notlar bıraktığın için, hem de benim gibilere ilham olduğun için. Sen listeleri yaparsan, ben de eşlik ederim bakarsın, belli mi olur 😉

    • özlem öztürk diyor ki:

      Beğenmene çok sevindim Serpil. Tüm bayramı aylaklıkla geçirmiş bir insan olarak şimdi bahçede oturmuş güzel yorumları okuyorum. Bu arada bu hafta tatildeyim ve uzun zamandır ilk kez bir tatilimi evimde geçiriyorum. Sanırım biraz daha güç toplayıp karar verdiğim gibi çalışma odasını düzenlersem benden mutlusu olmaz.
      Sevgiler

    • özlem öztürk diyor ki:

      Bence çok güzel oldu. Şu Fransa tatilinden sebep tek yazım eksik ama onu da tamamlayacağım hemen. Yazdıkça yazasım geliyor. Bir de nerdeyse yarı seneyi bitirdik. Sence başarı hikayesi değil mi bu? O yüzden acayip mutluyum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir