”benden” olsa yazının başlığı…

Dün gece çok güzel bir gece geçirdim. Öyle güzel geçti ki, orada bulunduğum üç saatte dünyada başka hiçbir yerde bulunmayı istemezdim.

Kadıköy’de hemen Oyun Atölyesi’nin çaprazında Mim Sanat Merkezi’ndeydim. Yanımda yakın arkadaşlarımdan biri ile önce acele bir yemek yiyip, sonra Mim Sanat Merkezi’ne doğru yollandık.

Ünlü bir yazarla buluşmamız vardı, hem de tam 12 hafta süresince, Salı akşamları.
İlk defa girdiğim kalabalık ortamlarda kendimi rahat hissettiğimi pek söyleyemem; yine üstümde öyle bir gerginlik. Ekip yanılmıyorsam 8 kişilik küçük bir kadınlar ordusu. Daha önce hiç karşılaşmadığım insanlarla buluşup, içimizi dökmeye karar vermişiz meğer haberim yokmuş.

Mario Levi bizi üst katta bekliyor. Vakit buluşma anına gelince, yukarı kendisinin yanına çıkıyoruz. Ayağa kalkıp, teker teker elimizi sıkıyor. Suratında sıcak bir gülümseme.

”Merhaba” diyor her birimize. Sonra ekliyor: Ben herkese ”merhaba” derim, yurdışında verdiğim seminerlerde bile ”merhaba” diyerek başlarım konuşmalarıma ve sonra anlatırım, ”merhaba demek, benden size zarar gelmez demektir”.

Sıcak bir karşılaşma. Mario Bey anlatıyor, biz dinliyoruz. Etrafını küçük bir hayranlar grubu sarmış gibi görünüyor, herkes halinden memnun. Yaptığı işi ne kadar sevdiğinden bahsediyor bize; zaten o kadar belli ki bu, gözlerinden etrafa yayılan ışıktan, dudaklarından teker teker dökülen kelimelerden.

Cümleleri duymaya değer, sohbeti çok keyifli.

Zaman hemencecik uçup gidiyor, yüreğimde büyük bir mutlulukla eve yollanıyorum.
Şimdi yapmam gereken ev ödevlerim var benim, okumam gereken, daha önce hiç okumadığım yazarlar. Bana yol gösterecek bir öğretmenim varken, yazmam gerekiyor. Bu aralar çokça ödevlerimi yapmak için yazmam gerekiyor, daha da çok kendimi geliştirmek için okumam ve yine okumam.

Söz veriyorum kendime, daha çok yazacağım diye…Elimde buraya yazdığım ama toparlanmayı bekleyen yazılar var. Nadasa bırakmışım kendimi haberim yokmuş.

Kitap fuarı var sonra…Ve keyifle gececek güzel Salı akşamlarım…

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

”benden” olsa yazının başlığı…” yazısında 4 düşünce

  1. macerakitabim diyor ki:

    @Özlem; tembelliği bırakmak istiyorum ve gayret ediyorum:) İyi ki varsın, bu arada…
    @FKH; Teşekkürler. Sayfana gelip uğrayacak kadar meraklı, zevkle okuyacak kadar güzel yazı düşkünü ama bu aralar yorum bırakamayacak tembelim işte:) Geçer diye düşünüyorum. Lensin ve sen harika işler çıkarıyorsun bu arada.
    @ Nihan'cım; yeni kahraman harika:) yokda yeni değil de, ben mi yeni yetiştim. Bir gün ben gezdiklerimi yazsam, sen de çizsen ne güzel olr di mi? Salı'lar için çok teşekkürler

  2. FKH diyor ki:

    senin adına çok sevindim. hele de kitaplar arasında olmasına daha da sevindim. sözünü tutmazsan hatırlatırız ama daha çok yazma konusunda 🙂 haberin olsun..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir