Şikayetim var! Sunexpress, bir daha mı? Asla!!!!

Evimiz Anadolu yakasında olduğundan, Sabiha Gökçen Havaalanı daha aktif bir şekilde çalışmaya başladığından beri bir yerlere giderken, mümkünse bu havaalanını kullanarak gitmeyi tercih ediyoruz. Evden çıkıp havaalanına gitmek için trafiği düşünmemek durumunda kalmak takdir edersiniz ki İstanbul trafiği göze alındığında gerçek bir lüks; kaldı ki son bir senedir Sabiha Gökçen Havaalanı içindeki canlılıkla hoşumada gidiyor.

Her sene Şubat ayında gidilen Frankfurt uçak biletleri de bu sene Sabiha Gökçen sebebiyle Sunexpress Havayolundan alındı. Daha önceki senelerde aldığım Türk Hava Yolları biletleri de, ortak uçuş adı altında Sunexpress ile yapılmıştı zaten. Buraya kadar her şey vaat edildiği gibi. Benim canımı sıkan ise, Türk Hava Yolları adının tüketiciye verdiği güvenle, bu kazanımı kullanıp kendi lehlerine çevirmeleri ama en ufak bir aksaklıkla karşılaştıkları zaman diğer havayollarının sergiledikleri kurumsal tavrı taşımaktan vazgeçip, sorumluluk almaktan kaçınmaları.

Her sene bu zorunlu yolculuğu yaptığımızdan dolayı biletlerimi nerdeyse altı ay öncesinden alırım. Şimdi uçuşumuza bir ay kala, Sunexpress bizi arıyor ve Frankfurt’tan dönüş uçağını iptal ettiğini söylüyor. Sağolsunlar büyük bir lütuf yaparak biz değersiz müşterilerine de seçenek sunuyorlar; uçak bilet paramızı ödeyebilirler ya da herhangi bir uçuşa ektra bedel ödemeden binebilirmişiz. İyi de biz zaten talep ettiğiniz parayı çok önceden ödedik. Şu an bilet paramızı alsak ve uçuşa bu kadar zaman kala başka bir havayolu ile uçmaya kalksa, bilet parasının yanına yaklaşma şansımız yok. Kaldı ki, bu seyahatte yanımızda olacak bir arkadaşımızın vizesi ertesi gün uçmak için yeterli değil çünkü vizesi uçak bileti referans gösterilerek alındı. Tüketici olarak zor durumda kaldığımızı belirtip, o zaman aynı tarihlerde (ortak uçuş yapıyorlardı ya) başka bir uçakla bizi göndermelerini istediğimizde bunu yapamayacaklarını, şikayet anlamında dileğimizi yapmakta özgür olduğumuzu da belirtiyorlar.

Son gelinen durumda; ben, eşim ve işyerinden bir arkadaşımız bir gece daha kalmayı tercih ederek 350 Euro’luk bir masraf yapıyoruz. Vizesi yeterli olmayan diğer arkadaşımız ise Sunexpress’in aynı gün içindeki Antalya aktarmalı uçuşuyla 3 saatlik uçuşunu minimum 6 saate çıkararak seyahatini tamamlıyor.
Bir daha Sunexpress mi?
Allah korusun!

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

Şikayetim var! Sunexpress, bir daha mı? Asla!!!!” yazısında bir düşünce

  1. Vladimir diyor ki:

    Kesinlikle büyük rezalet. Bilet satmakla uçuş yapacağını taahhüt ediyor ve taahhüdünden cayarak sizleri ayrı bir masarafa sokuyorlar, müşkül durumda bırakıyorlar. Olacak iş değil. Ve bu işin sonunda zarar görmeyeceklerini planlayarak bu derece lakayt kalabiliyorlar. 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir