Hadi size biraz içimi dökeyim.

Sesim çıkmıyorsa hiçbir şey yapmıyor değilim elbet. Öncelikle bedenimi ve ruhumu bahara hazırlıyorum. Yok, spor falan yapmıyorum. Her yerim ağrıyor, yorgunum. Vitamin alacağım. Dün eve gelip yine yorgun ve biraz da stresli hissedince bir kadeh şarap koydum kendime. Sonra telefonum çaldı. Baktım Atlas Global. Atlas Hava yollarından bahsediyorum. Son on gün içinde sık sık kendileriyle görüştüğüm için hemen tanıdım tabii telefonu. Hatta dün akşam, -elbette kadehin yarısını içmiştim-, telefondaki kıza (Seda oluyor kendisi) “Sizinle şu biletleme işini hallettikten sonra dışarıda da görüşelim, eksikliğinizi çok hissedeceğim.” dedim. Vallahi dedim.

Bakın, ben size Atlas Global’in bana yaptıklarını anlatıyorum. Ben yaptım, siz yapmayın diye! Sonra, “Gider bir bilet alırsınız, başınıza aynı şeyler gelir, anlatmadın demeyin!”

Neyse hazırsanız başlıyorum. Durumu ve geçen haftamı anlatıyorum.

Bildiğiniz üzere geçen temmuz ayı için planladığımız ve gidemediğimiz bir İngiltere seyahatimiz vardı. Bayram öncesi ani bir kararla, bir yemek masasında otururken, “Battı balık yan giderin yanı sıra, nasıl yani biz şimdi bayramı evde mi geçireceğiz telaşıyla” Londra’ya alabileceğimiz en ucuz biletleri aldık. En ucuz derken neredeyse tüm biletler tükenmişti ve kalanlar da bu aldıklarımızdan daha da pahalıydı. Yanılmıyorsam üç bilete, hem de “Atlas Global’in uçak biletlerine”?, üç kişi 5500,00 TL civarı bir şey verdik. Açıkçası Londra için çok pahalı bir fiyat bu yukarıda yazdığım. Sebepler ve arkadaşlarımızla hep birlikte olma duygusu ağır gelince, aldık işte biletleri. (Bazen şartları zorlamamak, kadere razı gelmek gerekiyor sanırım.)

Sonra malum vizeler gecikti. Ben biletleri erteletmek zorunda kaldım. Ve sinir krizi geçirdim. Budget. air’dan aldığımız Atlas Global biletlerini iptal ettirmem için Atlas Havayolları, “budget.air’ı aramanız gerek!” dedi. Pek tabii uğraştım ama karşıma çıkan telefon Kanada numarasıydı ve karşıma çıkan bir bant kaydı yurt dışından arayanlar için Kanada’daki hattın bizimle ilgilenmediğini, bunun için Turcs and Caicos Adaları‘nı aramam gerektiğini söylüyordu. ?

Atlas Global’i aradım tabii. “Siz kafayı  mı yediniz? Türk ve Kaikos Adaları neresi? Madem ilgilenmeyeceksiniz, ne satıyorsunuz kardeşim bileti!” bağlamında süre gelen bir dizi telefon görüşmesinden sonra, bağır çağır bileti açığa aldılar. (Bu dediklerim kolay oldu zannetmeyin. Bayağı bir beyin hücresi öldürdüm.) Neyse, telefondaki arkadaş, “Bir sene içinde biletinizi tekrar tarihlendirebilirsiniz.” dedi; elbette ceza ödeyerek.

“Tamam” dedim derin bir nefes alarak.

Açıkçası hedefimiz bu kadar pahalıya aldığımız biletleri bayram döneminde kullanmaktı. Normal zamanda bizim aldığımız fiyata Londra bileti alanı döverler vallahi. Aradım Atlas Global’i. 1Ağustos’taki bayram tatili için Londra bileti alacağım,” dedim.

Telefonun diğer ucundaki çalışan, “Ama ben sizin bilet numaranıza ve PNR’nize ulaşamıyorum.” dedi. Neyse, ilk aldığımız yerden (maili saklamayı akıl etmişim iyi ki) PNR’yi buldum. Kendilerine söyledim. “Haai tamam şimdi ulaştım biletlerinize ama yeni PNR’nizi size söyleyemem.” dedi.

“Eee, söyleyemezseniz ben nasıl bilet alacağım?” şeklinde bir soru yönelttim ben de kendisine.

Kızın ne dediğini anlamadım ama düşününce ve yorumlamaya çalışınca şöyle bir anlam çıkardım dediklerinden: Biletleri alacaksınız da nolcak? Biz size o biletleri vermeyiz. Bok mu var o biletlerin peşine düştünüz? 

“Yahu güzel kardeşim benim PNR’mi neden bana söylemiyorsun? dedim. “Güvenlik sebebiyle,” dedi. Ben sizin Özlem, Selçuk ve Kuzey olduğunuzu nereden bileyim?

“Eee, bilemezseniz bir yer adresi verirsiniz. Bir satış ofisi falan. Nüfus cüzdanlarımızı götürürüm.” dedim. “Hem bu biletleri daha önceki telefon görüşmemizde açığa alan sizin firmanız değil miydi? Şimdi neden işlemimi yapmıyorsunuz?” (Adamlar bileti satmak istemiyor işte. Bir kere keklemişler, paranı almışlar. Bileti kullandırmak istemiyor çünkü ne yazık ki ülkede bu yaptıklarının hesabını verecekleri bu kurum işlemiyor. Onlar da bunu gayet iyi biliyorlar.)

“Hık mık,” dedi. “Ben sizi arayayım, biraz bekleyin” falan dedikten sonra tamam dedi. PNR’lerinizi vereceğim. Oh dedim çok şükür. Biraz ilerleme kaydettik.

Sonra Londra tarihini söyledim.

“Aaa!” dedi. “Siz bu biletleri alamazsınız? İlk biletleme yaptığınız tarihten ileri bir zamanda yolculuk yapamazsınız.” Biraz daha aramasaymışım bizim biletler gidiyormuş. “Ama daha önce biletlerimizi açığa alan arkadaşınız böyle bir şey söylemedi.” dedim. Yapacak bir şey olmadığı konusunda uzlaştık.? (Bu kısımda hafta sonu Selçuk’la azıcık düşündük ve Londra biletlerini bayram için THY’den aldık. Canını sevdiğimin THY’si.)

Tabii hâlâ kullanma şansı edinemediğimiz ve içimize dert olmuş kazık rakamdan üç biletimiz vardı elimizde ve bu biletleri Atlas Global firmasına yedirmemeye kararlıydık. 

Selçuk, “Özlem!” dedi. “Beyninin yarı hücresini de tüketsen, ömrünü birkaç yıl kısaltsan da al şu biletleri.”?

Ben aradım yine Atlas Global’i. Yani Seda Hanım’ı. “Bakın Seda Hanım!” dedim. “O zaman ben başka yere gideyim. Başka bir parkura bilet alacağım.”

“Gidemezsiniz.” dedi. “İlla ki Londra’ya gideceksiniz.”

İşte burada kendini kaybettim. “Size ne be?” dedim. “Para benim değil mi? Ben size ödemiş miyim biletin parasını? Ceza ödemeyi de kabul etmiş miyim? Canım nereye isterse oraya giderim. Hem bakın bant kayıtlarınıza daha önceki arkadaşınız bana öyle dedi.” (Hizmet kalitesi için kayda aldıkları konuşmalar var ya, blog yazarı burada ondan bahsediyor)

Seda Hanımcım, “Ben size tekrar döneyim” dedi. Kapattı telefonu.

Tekrar aradığında üstleriyle konuştuğunu, aslında Atlas Global Şirketi olarak parkur değişikliği yapmadıklarını ama bizim için yapacaklarını söylediler. Tabii, bilet sınıfından dolayı ek bir ücret çıkarsa onu da ödemek şartıyla.

“Siz kafayı mı yediniz?” dedi. Kızcağız soruma cevap vermedi tabii ki.

Atlas’ın sitesinde bizim aldığımız biletten daha pahalı bilet yok arkadaşlar! Ne farkı onu çözemedim.

Neyse, gel zaman git zaman biz konuşa konuşa Seda Hanım’la dostluğumuzu ilerlettik. Ben artık Atlas Global’i arayınca direk onu istiyorum. Mümkünü yok başkasıyla konuşmam.

Kendisine bir tarih verdim. Amsterdam dedim. O da bana biletlerin tarihlendirmesini yapabilmek için genel merkezden onay alması gerektiğini söyledi. Vallahi ben böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum. Tabii lanet olsun modunda olduğumdan tamam dedim. Sanki demesem ne olacak, değil mi?
Sonunda Seda Hanım tekrar döndüğünde, “Kişi başı 130 Dolar ceza ödeyerek biletlendirme yapabiliyorum.” dedi. Tamam dedim. Lanet olsun yap!

Sizi arayacağım cümlesi ve iyi dileklerle tekrar kapattık telefonlarımızı.

En son aradığında biletlendirmeyi yaptığını, cezayı havaalanından uçacağımız gün ödememiz gerektiğini söyledi. Vallahi içime bir kurt düştü. Daha önce de THY’dan bu tarz işlemler yaptım. Telefonda halledilir bu işler. Cezayı hemen alırlar.

“Yahu, emin misiniz?” dedim. “Nereden ödeyeceğim ben bu parayı?” diye ısrarla sordum. “Kontuardan!” dedi.

“Peki o zaman biletlerin mailini atın da bitsin artık bu iş!” dedim.

“Tamam.” dedi. Birbirimize uzun, mutlu bir hayat diledik ve ayrıldık.

Akşam bir baktım, mail falan gelmemiş.

Aradım pek tabii.

“Seda Hanım mail gelmemiş.” ?

“Ben bir üstlerimle görüşeceğim, sizi arayayım.” dedi.

Pek tabii aradığında kendilerinin biletledikleri biletin mailini atamayacaklarını, bu maili istiyorsam Budget.com’u aramam gerektiğini söyledi. Sanırım beyin hücrelerimin ciddi anlamda eksildiği yer burasıydı.

“Allah belanızı versin sizin. Ne biçim bir firmasınız siz ya?” dedim. “Türk ve Kaikos Adalarını mı arayacağım ben sizden aldığım bilet için?” (Firma gerçekten global. Buradan aldığınız bilet için dünyanın öbür ucunu aramanız gerekiyor. İngilizce bilmeniz de gerekmiyor üstelik; zira Türkçe konuştuğunuz halde buradaki Atlas Global firmasıyla da anlaşamıyorsunuz.)

“Ben sizi arayayım” dedi.

Bekliyorum. Vallahi ben bunlara güvenip, olmayan uçak biletimle nasıl otel alayım, nasıl bavul hazırlayıp havaalanına gideyim bilemiyorum.

Yazımı bitirmeden önce sizi Atlas Global’ın muhteşem jingle’ının sözleriyle baş başa bırakayım. Sahiden çok güzel.

“Atlas Global var ya, hayallerin üstünde bir rüya,
Yolculuk değil, sanki bir rüya,
Hayallerin üstünde bir dünya!”
Tabii gidebilene ?

Ben anlattım. Atlas Global’den ben bilet aldım; siz almayın. Hayatınızı karartmayın. Yürüyerek gidin gideceğiniz yere daha iyi. Samimiyim.

EDİT 1: İki gün sonra bilet maili geldi diye Atlas Havayollarını aradığımda (Bu sefer Seda Hanım’ı değil de başkasını aradım belki başka bir şey söyler diye) bilin bakalım ne oldu? Seda Hanım’ın dediği gibi biletlemenin yapılmadığını, sadece ön rezervasyon olduğunu öğrendim. Yani Seda Hanım’ın dediği gibi uçacağımızı düşündüğümüz gün Kuzey, Selçuk ve ben bavullarımızla havaalanında olsaydık, biletimizin olmadığını öğrenecektik. Kısa süreli bir sinir krizi geçirdim. Rezervasyonumuzun 23 Nisan’a kadar olduğunu öğrendim. Atataürk Havalimanına gidip oradan biletleme yapabilceğimiz cevabını aldım. (Bu sefer konuştuğum Gül hanım isminde başka bir çalışandı.)

EDİT 2: Birkaç gün sonra, 10 Nisan’da Selçuk işi, gücü bırakıp Atarürk Havalimanı’na gitti çünkü bizim bu biletlerin peşinde koşmaktan başka işimiz yok.! Beni aradı ve iç hatlar Atlas Global görevlisi Dilan Hanım’ın rezervasyonlarımızı gördüğünü ama oraya iletilmiş bir fiyatlama bilgisi olmadığı için bileti kesemeyeceğini söyledi. Bu sefer ben tekrar Atlas Global’i aradım. Karşıma Dilara Hanım çıktı. Durumu anlatıp biletlemeyi yapacaklarsa yapmalarını, yapmayacaklarda mahkemeye gideceğimi bağırarak anlattım. Yarım saat beni beklettikten ve dediğine göre konuyla şahsen ilgilendiğini söyledikten sonra Dilan Hanım’ın işten çıktığını ama Enes Beyin biletimizi keseceğini söyledi.

EDİT 3: Merak edenler için (biliyorum herkes ediyor) biletlerimizi aldık. Ama bu kadar pislik bir firmaya güvenmiyorum ben. Umarım havaalanına gidince bir terslikle karşılaşmaz ve otel paramızı falan yakmayız.

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

Hadi size biraz içimi dökeyim.” yazısında 33 düşünce

  1. Adsız diyor ki:

    merhabalar ;
    öncelikle ekşisözlükten geldim orda paylaşılmış durumunuz çok üzüldüm.
    yazınızı okurken merkür retrosunda basına bu tarz işlerin geldiği tek insanın ben olmadığımı düşündüm .. üzüldüm açıkcası durumunnuza çok pahalıya almışsınız ayrıca biletleri ona daha çok üzüldüm. ben thy ile tartışmıştım 3 arkadaş yaz boyu amerikada olcaz onların gidis dönüs 600 dolara aldığı bileti bana 1035 dolara satıyor , fiyat politikaları insanı çileden çıkarır soluğu thynin binasında aldım. koparmadığım kıyametler , siz istagramda benim kim olduğumu biliiyormusunuz lara kadar en üst yetkili geldi mantıklı bir açııklamayla şuan bileti alabilmem için yardımcı oldu ama sonuc nafile anca araya adam koyduğum halde 900 dolara düsürbildim. bazen dediğinz gibi kadere boyun eğip fazla zorlamamak lazım. dedim bende gittim lufthansadan aldım . acentadaki kadı ısrarla atlasglobal ile amsterdam ordan klm ile amerika yaptırıyordu , kadına yalan söyledim en sonnunda klm nin koltukları kazık gibi siz biliyomusunuz benim kanada uçuşunda neler çektiğimi felan demiştim anca lufthansadan makul fiyatlara aldım bazen çok fazla zorlamayın acenteler de sıkıntılı ama ben internette o cheaplights , cheapoair , expedia(bu iyidir ama) felan hepsini hatim ettim en iyisi şirketin kendisinden almak baktın o pahalı acentaya koşacaksın , onlarda kombine bilet oluyor ucuz oluyolar haliyle , atlastan eskiden memnundum . öğrenciyim haliyle bazen ucuzu nerde ona kostuğğum vakitlerde alirdim atlastan sonra 6-7 yıl kadar ucmadım beni arayıp bilet hediye etmek istediklerini eskiden sıkça uçup şimdi niye bıraktığımı felan sordular, tabi bunlar global olmadan önce yerel kendi halinde bir hava yoluyken yaşanıyordu şimdilerde korkunc olmus sadece sizin sorununuzu okumadım diyim size…

    aklınızda da bulunsun merkür retrosunu araştırın genelde merkür retrosunda iş yapmak zordur çok engel çıkarır. bu tarihlere denk getirmemeye çalışın..

    iyi huzurlu yolculuklar .. ben bu kadar sıkıntıyı bana yaşattıkları için dava etmeyeceğim için bussines class upgrade ettirme şansımı kullanırdım . başka türlü sinirim geçmez çünkü .. thy bi keresinde yapmıştı hepsi yapabilir çalışanın insiyatifi ççoğu …

    tekrar iyi yolculuklar.

    • özlem öztürk diyor ki:

      Açıkçası biletleri alırken pahalı olduğunu biliyordum. Londra'ya uçak biletinin bu kadar pahalı olmadığını bilmeme rağmen, seçtiğim tarih ve biletleri almak için çok geç kalmış olduğumu bildiğimden içime otursa da parayı ödedim.
      Sonraki gelişmeler kötüydü. Neyse diyorum artık çünkü bu konunun bu denli canımı sıkmasından, hakkım olanı almak için böylesine savaşmak zorunda kalmamdan yoruldum.
      Size de çok geçmiş olsun.
      Daha iyi günlerimiz olsun inşallah.
      Başkalarını bilmem ama bir daha Atlas'tan bilet almamak adına bu da bana ders olsun.

  2. Ugur Çiftçi diyor ki:

    Yalnız atlanilan nokta biletler atlasglobal'den alınmamış. Budget.air'den alınmış. Firmanın merkezi de karayiplerde olduğundan ne kadar güvenilir olduğunu anlamanız gerekirdi. 5 bin tl saydığınız şirketi araştırmayıp bütün suçu atlasglobale yüklüyorsunuz. Atlas ile şimdiye kadar birçok kez yolculuk yaptım. Pegasus anadolujet sunexpress ve onuair'den iyi thy'ye göre ise oldukça vasat bir firma. Bu firmaların thy ile kıyaslanması bile yanlış ama thy'de fiyat politikasıyla binmeyin bana diyor.

    • özlem öztürk diyor ki:

      Şİmdi Uğur Bey öncelikler size şunu sorayım ben:
      1) Budget.air Atlas Global'in biletlerini izinsiz olarak mı satıyor?
      2) Bütün biletin parasını kendi alıp, Atlas Global'e ödeme yapmıyor mu yoksa Atlas Global'in yetkisi dahilinde komisyon karşılığı biletini satan onlarca acentasından biri mi?
      3) Aynı siteden alınan diğer havayolu şirketlerinin biletlerini hiç sorunsuz bir şekilde neden sadece Atlas Global bu problemleri çıkarıyor?
      4) Atlas Global bile neden bileti oradan aldınız diye sorgulamazken ve acenta olduğunu kabul ederken sizin kraldan çok kralcı sorularınız ve yorumlarınız beni hayrete düşürdü. Zaten sizin dediğiniz gibi olsaydı Atlas Global tümden bu değişimi reddederdi.
      Ya siz yazımı tam okumamışısınız, ya tam anlamamışsınız ya da başka bir niyetle hareket ediyorsunuz. Zaten Atlas Global acenta ile ilgili herhangi bir sorun çıkarmıyor, değişimi de kabul ediyor; sadece bu süreçte zorluk çıkarıyor. Ben de bu yazımla süreçten ve yaşadıklarımdan bahsettim. Canınız nerden isterse bilet almakta özgürsünüz.

    • özlem öztürk diyor ki:

      Evet ama baksanıza bizim gibi düşünmeyen onca insan var. Hala bana neden biletinizi acentadan aldınız, şimdi de Atlas'ı suçluyorsunuz diyenler var. 5500 TL'yi cebine indirip, hizmetini vermemek için bin dereden su getirten firmayı savunuyorlar hala. Ne maksatla, onu merak ediyorum sahiden.
      Çok teşekkür ederim anlayışınıza.

  3. mustafa kazancı diyor ki:

    Çok iyi yapmışsınız.Bende olsam peşine sonuna kadar düşerdim.Az bir para değil yani 🙂 Biletlerinize kavuştuğuza baya sevindim.Ve çok teşekkürler atlas globalden asla bilet almam 🙂

    • özlem öztürk diyor ki:

      Offff çok yorucuydu ama. 15 gündür biletlerin peşindeyim. Kavga gürültü.
      Çıkan sonuç şu: 1) Evet biletleri aldım, yani umut ediyorum havaalanından ceza ödeyerek aldığım şeyler bilettir. Bugün tekrar calla center'ı arayıp teyid edeceğim. 2) Bir daha budget.air gibi bir siteden bilet alınmayacak. 3) Atlas Global'in yakınından bile geçilmeyecek. 4) Bu tarz pahalı biletler alınıyorsa mutlaka seyahat sigortası da alınacak.
      🙂
      Teşekkürler yorum için.

  4. Ugur Çiftçi diyor ki:

    Budget.air travelgenio tripair trieste gibi siteler guvenilmezdir. Internette araştırırsanız onlarca şikayet girebilirsiniz. Bu sitelerin tr muadilleri bir nebze güvenilir. aerobilet turna ucuzabilet tickets.com vs. En azından turks caicos adalarını aramak zorunda kalmıyorsunuz. Rezalet puanım 0 . Isterseniz iyi bir su tavsiyesi verebilirim.

    • özlem öztürk diyor ki:

      Su işini hallettik, hatta konuşmalar esnasında derin derin nefesler bile aldık 🙂
      Şu an elimizde bilet diye verilmiş üç adet kağıt parçası var. Umarım haziran ayında planladığımız seyahati yaparız. Bir daha mı yukarıda saydığınız yerlerden bilet almak? Allah korusun. Yazıyı okuyanlar da bir kez daha düşünürler umarım. En azından bu yazı ve yorumlar bu işe yarar. Yorum için teşekkürler.

  5. İzler ve Yansımalar diyor ki:

    Bir kurum verdiği sözü yerine getirmiyorsa o kuruma nasıl güvenilir ki!. 'Tüketici Hakları' nı denetleyen yok mu peki!. Vize almak desen ayrı bir handikap…Ülkede neredeyse bütün kurumlar iflas etmiş durumda. Geçen sene biz de Endülüs turu öncesinde, bir tatile çıkacağız, son gün gelmiş biz hâlâ vize bekliyoruz. Yaşadığımız strese bakar mısın! Herkes bu bozuk düzen içinde, bu yüzden çok yorgun ve stres yüklü artık. Seni çok iyi anlıyorum Özlem…ne diyelim gelmiş geçmiş olsun. Bizim de aklımızda bulunsun Atlas'tan hiç bir şekilde bilet almayalım. Güvendiğimiz THY'dan şaşmayalım.

    Sana şimdiden iyi tatiller diliyorum… Tatilde sıfırla kendini :)) Sevgilerimle…

    • özlem öztürk diyor ki:

      Biz de İngiltere için aynı şeyleri yaşadık. Son güne kadar vizeyi bekledik ve üstelik alamadık. Ülkedeki tüm kurumlar çürümüş ne yazık ki. İngiltere vizesini de aracı kurum aracılığıyla alıyorsun biliyorsun. 25 gün önceden verdiğimiz vizelerimizi uçak biletlerimizin üç gün ertesinde aldık. Tatil bitmişti zaten; aynı şekilde morallerimiz de!
      Atlas Havayollarına gelince, ömründe bu kadar pislik bir havayolu görmedim. Başka kelime bulamıyorum kendilerine söyleyecek. Bir halt değiller, baktığın zaman da! Olma şansları da yok. Yine de iş yapıyorlar. İnsanlar sıkıntıya düşünce alıyorlar işte ne yazık ki biletlerini. Üstelik çalışanları da yalan söylüyor, yanlış yönlendiriyor insanları. Bana biletlemenizi yaptık dediler ve mail göndermediler. Başka bir görevliden biletleme yapmadıklarını, sadece ön rezervasyon yaptıklarını ve üstelik rezervasyonun da sadece on günlük olduğunu öğrendim. Ama telefondaki kız, Seda Hanım oluyor kendisi, seyahatimin olduğu gün kontuardan biletlerimi alabileceğimi üstüne basa basa söyledi. Tüketici mahkemelerinden ya da ülkede çalışan başka bir kurumdan cezalarını göremeyeceklerine göre yapacak bir şey yok. Bu ülkenin vatandaşı olmak demek, her gün bu durumlarla yaşamak, en pahalı pasaportu almak, vize kuyruklarında beklemek ve olmadık paralar ödemek ve üzgünüm ama ne yazık ki 2. sınıf insan muamelesi görmek demek.
      Ülkemizin göreceği ve elbette bizim daha iyi günler olacağına dair inancımı kaybettim artık 🙂
      Yine de sevgilerimi yolluyorum sana. Yazalım, güzelleşelim mottosuyla hayata devam!

    • özlem öztürk diyor ki:

      Ah, çok yoruldum. Aynını düşündüm aslında ama zaten iş hayatı, trafik, bir sürü şey derken hayat akıp gidiyor. On gündür canımı çok sıktılar. Hâlâ da sıkmaya devam ediyorlar. İnsanlar duysun da bilet almasınlar, alıyorlarsa da bir kez daha düşünsünler istedim. Eskiden hakkımı savunan, bundan da gurur duyan bir insandım, şimdi uğraşa uğraşa bıktım. 🙂
      Hayırlısı inşallah diyorum.
      Sevgilerimi yolluyorum size.

  6. elif diyor ki:

    Bu nedir ya. Sanki hediye bilet veriyor gibi, lütufta bulunuyor gibi davranmışlar. Hiç uçmadım atlasla ve bu yazı üzerine de asla uçmayı düşünmem artık. Ucuza da satılmıyor ki biletleri. THY her zaman ilk tercihim. Umarım Amsterdam biletlerini kurtarırsınız. Ben okurken sinir oldum adamlara, siz iyi dayanmışsınız

    • özlem öztürk diyor ki:

      Hahahah 🙂 Çok haklısın. Parasını (üstelik şimdi aldığım biletler toplamda diğer biletlerden 1000 lira ucuz- bir de 390 dolar ceza vereceğim) verdiğim biletleri vermek istemiyorlar. Peki neden? Çünkü bunları denetleyen kimse yok. Mahkemeye başvursam kim bilir ne kadar sürer? Tüketicinin hakkını da bence kimse korumuyor zaten. Hâl böyle olunca kendi çapımızda kavga edip, cazgırlık yapıp hakkımız olan şeyi zorla almaya çalışıyoruz. Netice: Ben kendi adıma insanlığımdan utanıyorum. Bütün enerjimi şu biletleri almaya harcıyorum.
      Yok, bant kayıtlarını dinlesem dayanamadığımı anlardın. 🙂
      🙂

  7. Adsız diyor ki:

    Bu yazıyı yazıp instagramda paylaşmakla çok iyi yaptınız. Bunları sikayet edecek yetkili bir mercii olmasa da sosyal medya en etkili mecra bence. Inşallah keyifli bir Amsterdam gezisi yaparsınız da ben de takip ederim. Gitmeyi en çok istediğim yerlerden. Ve inşallah Amsterdamla kalmayıp çevresindeki şirin şehirleri de gezersiniz:)
    Pınar

    • özlem öztürk diyor ki:

      Yazmasaydım çatlardım ama yazınca da bir şey değişiyor mu bilmiyorum. Ben kendi adıma bir daha Atlas'dan bilet almam ama insanlar mecbur kalınca haklı olarak alıyorlar. Böyle şikayet eden bir tip olmayı sevmiyorum. Ama o kadar pislikler ki diğer taraftan da herkes duysun istiyorum. Yarın Atatürk Havalimanına gidip (başka işim yok sanki) şu biletleri alacak, ardından da Amsterdam otelimi ayarlayacağım.
      Umarım tüm tatsızlıklar burada kalır.
      🙂 Çok teşekkürler ilgine.

    • özlem öztürk diyor ki:

      Aslında baktığın zaman pek de marka olamıyorlar 🙂 Rezalet. Atlas'a mecbur kalmasan bilet almazsın mesela 🙂 Ben o bayram döneminde mecburiyetten almıştım. Ama şunu söyleyeyim ki daha önce THY'den de böyle bilet değişikliklerim oldu; hiç böyle şeyler yaşamadım. Hatta yurtdışında olduğum bir gün bir sonraki seyahatimiz için aldığım biletlerin başka bir seyahatle aynı gün olduğunu fark edip, telefonla bilet değiştirdim. Bunların derdi bileti kullandırmamak. Tam anlamıyla pislik yapıyorlar. On gündür çatladım. Son durumda yine Atlas'ı aradığımda, biletleri kesmediklerini sadece ön rezervasyon yaptıklarını öğrendim.Muhtemelen Seda Hanım'la görüşseydim öğrenemeyecektim. O beni uyutmaya devam edecekti 🙂
      Yarın Atatürk Havalimanına gidip ofislerinden lanet olsun diyerek bileti alacağım.
      🙂

    • özlem öztürk diyor ki:

      Biraz önce biletlerimle ilgili mail atmadıkları için tekrar geri aradım. Biletlenmemin yapılmadığını, sadece ön rezervasyon yapıldığını öğrendim. (elbette Seda Hanımdan değil, konuyu bilmeyen başka bir görevliden) Seda hanım, uçuş günü gidip biletimi alabilceğimi söylüyordu. Bu çalışan 14 Nisana kadar bu işlemi yapabilceğimi söyledi. Vallahi kabus gibiler. Ne diyeyim bilmiyorum ama bir daha yanlarına bile uğramam. Belki bir kişi bile olsa okur da bilgi sahibi olur diye yazdım.
      🙁

    • özlem öztürk diyor ki:

      Aynen. Saçma sapan firmalar, saçma sapan işler. Aslında baktığın zaman bu firmalardan ne çok var etrafımızda. Maili atamam diyor yahu. Ben sana nasıl güveneyim arkadaş? Doğruyu söylediğine ve biletimi kestiğine?
      Şaşkın şaşkın bakıyorum etrafıma 🙂

  8. pelinpembesi diyor ki:

    Bloguna yazdığın iyi oldu en azından. Bir zamanlar Anı turla yaptığımız dubai yazısını yazınca çok okunanlardan oldu. Bir kişiye yapılan haksızlık aslında kat kat kendilerine dönüyor, küçümsüyorlar ama binlerce tıklandı bu yazım. hala da okunuyor. hatta onlardan geri dönüş oldu yazıma, kaldırır mısınız falan diye yazdılar. ne yazık ki böyle şeyler de başına geliyor insana 🙁

    • özlem öztürk diyor ki:

      Başıma bu iş geldikten sonra internetten Atlas Global'le ilgili şikayetlere baktım. Bitmeyen bir şikayet listesi var. Bana pek de umurlarındaymış gibi gelmedi açıkçası. Ama şunu söylemem gerek ki bir işi bu kadar yokuşa süren başka bir firma daha görmedim ben. Bileti kestik deyip mailini atmamak ne demek? Buradaki konuşmamıza istinaden seyahatinizi planlayabilirsiniz diyor bana. Düşünsene elimde hiçbir şey olmadan otel parasını ödeyeceğim, bavul yapıp havaalanına gideceğim ve bir de bakacağım ki bilet falan yok. Sen cesaret edebilir misin?
      Hâlâ bekliyorum bakalım mailimi yollayacaklar mı?
      Buketcim vallahi içim şişti.:(

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir