2019 Yılında Macera Kitabım

2019 Yılında Macera Kitabım ❤️  Bu sene hayatımızda neler oldu? 2019 senesinde nerelere gittik, neler yaşadık. Bir senenin ardından işte hayatımız…

Oturup bu senenin defterini dürmek istiyorum ama korkuyorum. Geçen gün bir arkadaşımla konuşurken şöyle dedim: “2019 kendimi sevmeye hiç fırsatımın olmadığı bir yıl oldu. Ne bu seneden ne de kendimden memnunum.” Allah, daha beterini göstermesin ama bu seneyi arkasından hevesle el sallayarak yolluyorum.

Yeni yıldan çok az beklentim var. İnsanlık için küçük ama benim için büyük beklentiler😃

📌 2020 inşallah şükretmeyi unutmadığım, sahip olduklarımın kıymetini bildiğim bir yıl olur.

📌 Umuyorum bu sene kendimi daha az üzer, beni sıkan meselelere uzun uzun takılmaz, değer vermeyi hak etmeyen insanlara fazla değer vermez, ve hak edenleri de kalbimin içinde, başımın üstünde taşıdığım bir yıl olur. Yeni yıldan dileklerim bunlardır. 😍

Macera Kitabım- 2019
Macera Kitabım 2019

2019 Yılında ne Yaptık? Merhaba Avustralya!

Zaman kuş misali uçtu gitti. Ve ben hiç ummazken kendimi dünyanın bir ucunda, ilk okul yıllarından beri hep duyduğum ama hiç gitmediğim bir kutupta (Güney Kutbu), Avustralya’da buldum. Şimdi oturduğum koltuktan bloguma bu yazıyı yazarken bu senenin başında Melbourne’e, Sydney’e, hatta Tazmanya’ya gittiğimden pek de emin olamıyorum. Sahi bu kadar yakın ama aynı zamanda bu kadar uzak bir zaman diliminde miydi benim dünyanın bir köşesinden diğer köşesine gidişim? Hayatımın kesinlikle en güzel seyahatlerinden biriydi. Tüm ailem yanımdaydı, herkes mutluydu, müthiş yan komşularla birlikteydik. Berfu ile Hakan bizi en iyi şekilde ağırladılar, hiç üşenmeden bizimle birlikte Büyük Okyanus Kıyısında tura çıktılar, rehberlik ettiler. Keşke gelir gelmez hemencecik yazıverseydim tüm seyahati ama olmadı. O da olur inşallah 🍀

Paris, Mon Amour🎈

Sanırım iki kez Paris’e düştü yolumuz. Bir seferinde şehri tek başıma turladım. Sabahın bir vakti kahvaltımı edip sokaklara attım kendimi. Daha önce gönlümce tadını çıkaramadığım Rodin Müzesine gittim. Bir banka oturdum. Uzun uzun seyrettim etrafı. Kitapçılarda gezindim. Sevdiğim her kafede keyif yaptım. Zamanı unuttum. Paris mutlu etti beni. Geçen seneden farklı olarak bu sene Paris dileklerime Kuzey’i ekleyebilirim. Umarım 2020 onunla Paris’e gittiğimiz bir yıl olur.

Macera Kitabım 2019
Macera Kitabım 2019

Macera Kitabım Chicago’da.

Daha önce de Amerika’ya gitmişliğimiz vardı. Bu sene ailece Amerika üniversiteler turunu gerçekleştirdik. Çavdar Tarlasında Çocukların ünlü kahramanı Holden Caulfield’ın nefret ettiği Ivy League Üniversitelerine baktık. Çocukluğumuzdan beri duyduğumuz Harvard’ın kapısından içeri girdik. Akşamın bir vakti Yale Üniversite’sinin geniş avlusunda dolaştık. Bol miktarda Meksika yemeği yedik. Paul Auster’ın kitaplarında bolca anlattığı Columbia Üniversitesi’ni gördük. Bu arada benim en favori üniversitem Columbia Üniversitesi oldu. Konum olarak Harlem’in hemen dibinde olması biraz ürkütücü gelse de New York’un merkezine kurulmuş bu üniversite belki de öğrencilerinin politik duyarlılığından dolayı çok beğendiğim bir yer oldu. Chicago ilk defa gördüğüm bir şehirdi. Boston düzeni ve temizliğiyle kalbimi kaldı. Amerika’ya kadar gitmişken hepimiz çok sevdiğimiz için bir haftamızı da New York’ta geçirdik. “Aman Allahım, burası ne kadar pahalı!” diyerek ülkeden döndük. Hep birlikte olmak çok güzeldi. Tüm ailenin bu kadar yakın temasta olduğu zamanları çok seviyorum. İstanbul’da birbirimizi bu kadar görüp böyle güzel zaman geçiremiyoruz ne yazık ki.

Macera Kitabım 2019
Macera Kitabım 2019

Bordo : Şaşırttın bizi.

Sevgili arkadaşlar,

Daha önce Bordo’ya gitmeyenlere, yemek yemeyi ve eğlenmeyi sevenlere mutlaka Bordo tarafına gitmelerini ve oradan iki günde iki kilo alarak dönmelerini şiddetle tavsiye ediyorum. 😋 Sanıyorum, hayatımda yediğim en lezzetli yemekleri (basit bir domates bile olsa) burada yedim ben. Şimdi Paris yemek konusunda azıcık yavan geliyor ne yazık ki.

Macera Kitabım yollarda : Hadi Ürdün’e gidelim.

Ürdün hikâyesini biliyorsunuz. Oraya mı gitsek buraya mı, orası çok pahalı, evde oturalım falan derken, “Hadi Petra’ya gidelim.” cümlesiyle herkesin bir anda tamam dediği bir seyahat oldu. Çok yakın zamanda, lafı fazla dolandırmadan Petra seyahatimizi anlattım. Ben biraz daha Avrupa insanıyım anladığım kadarıyla. Arkadaşlarla olmak güzeldi. Ürdün’e tek başımıza gitseydik bu kadar eğlenemezdik. Bakalım 2020 bizi nerelere götürecek? Ekip şubat tatilinde yönünü tekrar sıcak bir coğrafyaya çevirecek gibi ama Phuket her ne kadar sıcak olursa olsun fikren bana hiç sıcak gelmiyor. Paris deenince tekrar tekrar giden ben daha önce gittiğim bir yere tekrar gitmek istemiyorum. Aklımda uzun zamandır Güney Afrika, Peru falan gezinip duruyor. Ama artık tatillerimizi biraz da zorunluluklarla birlikte şekillendiriyoruz.

Macera Kitabım 2019’da ne kadar kitap okudu?

2019’dan daha kötü bir performans sergiledim ama elimden bu kadarı geldi. Geçen sene 52 kitap okumuştum. Bu sene yanılmıyorsam 50’de kaldım. Yine de Selçuk’u hiç zorlanmadan geride bıraktım. Kitap okumada beni geçeceğini düşünmesi bile şaşırtıcıydı bence. Amma ve lakin yenilmeye doymayan bir İkizler olarak yeni sene için de iddiasını sürdürüyor. Belki bu sene onun senesi olur. Kim bilir?

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

2019 Yılında Macera Kitabım” yazısında 15 düşünce

  1. Sema diyor ki:

    Umarım 2020 yılında küçük beklentilerin gerçekleşir. 2019 yılı öyle ya da böyle dolu dolu geçmiş senin açından. Sen hep gez ve yaz Özlem`cim:)
    Sevgiler…

  2. Beyaz Yakalı diyor ki:

    2020 yılı her bakımdan sizin için geçen yıldan daha güzel olsun. Yaşanan olumsuzlukların hepsi 2019 da kalsın. 2019 seyahat anlamında dolu dolu geçmiş görünüyor, umarım 2020 ulı bu konuda da daha iyi bir yıl olur, biz de sizin gezi yazılarınızı keyifle okuruz.

  3. Gamze diyor ki:

    Aslında güzel bir yıl olmuş gibi duruyor Özlem. Umarım 2020 daha güzel gelir. Bu arada Selçuk, sen ince kitaplar okuyosun aam diye mızıkçılık yapmamıştır umarım :))

  4. Gamze Esra Ersöz diyor ki:

    Aslında güzel bir yıl olmuş gibi duruyor Özlem. Umarım 2020 daha güzel gelir. Bu arada Selçuk, sen ince kitaplar okuyosun aam diye mızıkçılık yapmamıştır umarım :))

  5. oytunlahayat diyor ki:

    Bu sene benim için de zordu ve bitti diyorum… 2020 bizim senemiz inşallah 😉
    Doya doa gezdiğin, okuduğun, keyfinden başkasını takmadığın bir yıl olur inşallah ♥
    Kocaman öpüyorum seni

  6. Sibel diyor ki:

    Canim Ozlem,kendini cok ama cok sevdigin kendinle barisik oldugun ve gercekten verdigin degeri hal etmeyen seyleri takip o guzel kafani mesgul etmedigin bir yil dilerim.Tabii kendim icin bencilce de olsa bolca blog yazisi yazmani.Harika bir yil olsun,sahane supriz yollara ciksin.sarildim!

    • Özlem Öztürk diyor ki:

      Ah, inşallah Lale Ablacım. Aynı şehrin sularında birbirimizi görememek de ayıp sahiden. Bu sene daha çok görüşelim, Kız Kulesine karşı daha çok kahvaltı edelim. Sana da çok, çok mutlu yıllar…

  7. Aylin Kurhan diyor ki:

    Özlem’ciği merhaba yeni yılda,
    Öncelikle hepimiz için sağlık mutluluk huzur diliyorum ve tabi bol okumalar bol gezmeler…Sevdiğimiz insanlar yanımızda yöremizde olsun başka ne isteyelim hayattan.
    Ben senin 2019 gezilerini okurken yoruldum. Ne çok yere gitmişsin hem de zor yerler. Ben çok gezmeyi seven bir eşe sahip olmasam evden çıkmam herhalde, öyle yolculuk tembeli bir insanım. Ben okuyayım kitaplarla gezeyim tercih ederim. Ama yapabildikten sevdikten sonra ne güzel şey yaptığın, hayatta yapılacak en güzel şeylerden biri de gezmek. Yeni insanlar kültürler tanımak, şu kısacık ömrü anlamlı kılan şeyler… Nice gezilere diyorum benim gibi tembeller de okusun okuduğu yerden bilgisi görgüsü artsın..
    Ben bu yıl ılk defa okuduğum kitapları saydım. 96 kitap okumuşum (yarıya yakını çizgi roman olduğu için aşağı yukarı senin kadar:)) 133 film seyretmişim. Pösteki sayar gibi saydım geriye dönüp notlarımı. Konser tiyatro falan sayamadım artık. Neyse acısıyla tatlısıyla bir yıl oldu 2019, çoğu acı ama ben de senin gibi pek ısınamadım 2019’a . Daha beterlerini de gördüğümüz için buna da şükür diyelim.
    Sevgiyle kal..Aylin

    • Özlem Öztürk diyor ki:

      Aylin,
      Okuduğun kitapları benim içimi rahatlatmak için azaltman çok zarif bir tavır. 😍Ama kendine haksızlık etme. Son zamanlarda gittiğin etkinlikleri de takip ediyorum. Harikasın. Ben etkinlik özürlüyüm. Oğlanın bunca işinin arasında akşamları ya da hafta sonları bir yere gitmeye zaman ayıramıyoruz. Bundan birkaç yıl önce Selçuk’la söz vermiş ve ayda iki etkinliğe katılmaya çaba sarf etmiştik. Nefis zamanlarmış meğerse o zamanlar.😀 Şimdilerde yarını hesaplamadan yaşıyoruz. Uzun vadeli tatil planı bile yapamıyoruz. Kuzey yaz okuluna gidecek ama ne tarih ne de yer belli mesela. Hâl böyle olunca biz de bir köşede beklemek durumunda kalıyoruz. Neyse ne yapalım?
      Bu yeni sene ile birlikte hızlı bir atraksiyon yaptık ve ayın 12’sinde Kuzguncuk turuna katılacağız. Kısmetse tabii. 😀Her sene seyrettiğim filmleri bir köşeye yazayım diyorum, sonra yine unutuyorum. Sağlık olsun.
      Gezmeye gelince hızımız euronun yükselişi ile düşüşe geçmişse de buna da şükür diyoruz. 😀😀😀
      Ama ufukta Paris var. Mutluyum yani.
      Gönlüne göre bir yeni yıl dilerim. Her günün neşe, sağlık ve huzurla dolsun.
      Sevgiler

  8. Sonat diyor ki:

    Özlem’cim sanırım 2019 hepimiz için zor bir yıl oldu. Ama yine de yaptığın gezilerle, yılını renklendirmeyi başarmışsın bence. Dilerim 2020 , daha çok gezebileceğimiz, çokça okuyacağımız bir yıl olur. Bir de bu yıl bloğunu geçen yıl ki kadar yalnız bırakma olur mu? Sen yazınca, biz de seni okuyunca mutlu oluyoruz. Sevgi ve dostlukla…

    • Özlem Öztürk diyor ki:

      2019 bir tuhaftı. Umarım 2020 daha huzurlu gelir. Dünya çıldırmış gibi ama umudu elden bırakmamak lazım. Gönlümüze serinlik diliyorum o yüzden. Huzurlu olunca insan her şey daha kolay oluyor. Umuyorum ki bu sene daha çok yazarım. Ben de yazmayı istiyor ama elim klavyeye uzanmayınca yazamıyorum.
      Sana gönlünce güzel bir yıl dilerim. Bol gezmeli, bol yazmalı, bol kahkahalı ve çokça huzurlu olsun.
      Sevgiler

  9. Sonat diyor ki:

    Özlem’cim sanırım 2019 hepimiz için zor bir yıl oldu. Ama yine de yaptığın gezilerle, yılını renklendirmeyi başarmışsın bence. Dilerim 2020 , daha çok gezebileceğimiz, çokça okuyacağımız bir yıl olur. Bir de bu yıl bloğunu geçen yıl ki kadar yalnız bırakma olur mu? Sen yazınca, biz de seni okuyunca mutlu oluyoruz. Sevgi ve dostlukla…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir