Bildik yarime… tüm kalbimle…

Biliyorum ki kişinin bilmedikleri heyecanlandırır insanı. Yeni başlayan arkadaşlıklar gibidir yeni tanışılacak şehirler de. Macera yüklüdürler, kaybolma riski taşırlar ki; bu duruma düşmek nasıl heyecanlıdır. Ummadığın yerlerde sokağa taşmış yemek kokularına denk gelirsin. Karnında acıkmışsa eğer sana en yakın masaya çöküverirsin. Çantanı sırtından indirir, her yeri keşfetme heyecanı içinde saatlerdir taşıdığın çantanın aslında ne kadar ağır olduğunu farkedersin. Omuzlarını şöyle bir oynatırsın. Sonra menüyü alırsın eline, aklına yatan bir yemeği ısmarlarsın beline bağladığı önlüğü ayaklarının hemen dibinde biten garsona. Ya da dersin ki ”bu güzel kokan yemekten istiyorum.”
Yorgunluk çöker üstüne. Oturmaya başladığın andan itibaren yemeği bekleyemez olursun. Gezerken aklına gelmeyen açlık, oturduğunda seni çoktan ele geçirmiştir. Huysuzlaşırsın ama tatildesindir. Telaşa gerek yoktur!
Ayaklarının altına sıkıştırdığın çantana eğilirsin. Usulca içini döktüğün, notlar altının, çok yakından tanıdığın yazının izlerini taşıyan defterini çıkarırsın. Sanki bu defteri ilk görüşündür. Her defteri kitabı sevdiğin gibi yine seversin kendi defterini, hatta yazını! Bu böyledir, utansan da itiraf etmek güzeldir!  Şöyle dersin: ”Şuralarda bir yerlerde olmalı gitmek istediğim yer!” Bildiğin o düzenin içinde buraya gelmeden önce çalıştığın ders notlarına bakarsın. Aradığını bulursun! Gülümsersin!
Yeni şehir, yeni arkadaş gibidir! Heyecan verir!
…ama ben çok iyi bildiğim bir yere gidiyorum yine. Deli gibi heyecanlanarak ve sevinerek! Niye böyle bilmesem de, o şehri çok sevdiğimi biliyorum! Hem de çok!

Blog yazılarımdan e-posta ile haberdar ol

Yorum yazmak için tüm yorumların altındaki alanı kullanabilirsiniz.

Bildik yarime… tüm kalbimle…” yazısında 7 düşünce

    • özlem öztürk diyor ki:

      Dün akşam cevap yazmaya çalıştım yazamadım bir türlü:)
      Demek istemiştim ki, ben her koşulda giderim; hele bir de seninle! Çok eğlenceli bir gezi olacağından hiç şüphem yok. Gİtme fikrini ciddi ciddi düşünsene birazcık:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir